bij vleugels

Recensie Hoe de bij haar vleugels kreeg, Susan Carol McCarthy

 

  Hoe de bij haar vleugels kreeg is een indrukwekkend roman ten tijde van de Klu Klux Klan.

Hoe de bij haar vleugels kreeg; Een historische roman gebaseerd op waargebeurde feiten ten tijden van de Klu Klux Klan; #klukluxklan #kkk #historischeroman #recensie #boekrecensie

| auteur: Susan Carol McCarthy | uitgeverij: Mozaiek | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Hoe de bij haar vleugels kreeg

Inhoud

Het is 1951 wanneer de vriend van Reesa op gruwelijk wijze wordt vermoord. Al snel wordt deze moord in verband gebracht met de Klu Klux Klan (KKK). Waarom? De 12-jarige Reesa begrijpt er niks van, maar ziet wel de strijdlust bij haar vader en de laksigheid van de politie. Wanneer haar vader, strijdlustig als hij is, de bewijslasten wil opsturen om een proces op gang te zetten, begint er een harde strijd.

Reesa en haar familie helpen de zwarten mensen waar ze kunnen, maar het is moeilijk. De meeste mensen uit de omgeving hebben connecties met de KKK. Dan krijgen ze bericht dat er een proces gestart kan worden, maar dan moeten ze proberen meer bewijzen te regelen. Zal het ze lukken om dit voor elkaar te krijgen.

Ondertussen rouwt de familie van Marvin om zijn dood. Ze hebben veel steun aan de familie van Reesa en willen hoe dan ook helpen om de KKK te stoppen. Ze vinden het verschrikkelijk wat hun zoon is overkomen en dat er mensen bedreigt worden die het proces steunen. Toch willen ze gerechtigheid.

Op een avond gaan ze op pad om meer bewijslast te verzamelen. Zal het ze lukken, zonder gezien te worden? Zal het proces gewonnen worden tegen de leden van de KKK?

Een roman ten tijde van de slavernij en rassenverschillen, waarbij het gevecht voor gelijkheid geen grenzen kent.

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Susan Carol Mc Carthy kreeg van haar vader een dikke envelop met een brief en krantenknipsel over waargebeurde gebeurtenissen van de klan rond 1951. Dit was voor haar de trigger om dit boek te schrijven.

Het verhaal begint gelijk sterk en maakte mij nieuwsgierig naar het vervolg. Het is voelbaar dat de auteur weet waar ze het over heeft. Het voelt geregeld echt aan en ik zag de gebeurtenissen voor mij. Dit maakt het boek voor mij een echte aanrader.

Een geschiedenis die nooit vergeten mag worden en bijna ondenkbaar lijkt. Hoe waren mensen hiertoe in staat? Bekend was dat het niet uitmaakte of je bekend was of niet om lid te zijn van de KKK. Dit zie je in dit verhaal ook terug.

Ik ben blij verrast hoe de auteur dit thema tot een verhaal heeft verweven. Haar schijfstijl is prettig, echt en het geheel is goed opgebouwd. Een echte aanrader voor de liefhebbers van historische romans.

 

Gerelateerde recensies:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten