Hex

Recensie Hex, Thomas Olde Heuvelt

Hex is zeer origineel geschreven en wordt vergeleken met boeken van Stephen King.

Hex

| auteur: Thomas Olde Heuvelt | uitgeverij: LS Amsterdam | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Hex

Inhoud

In het pittoreske dorpje Beek waant al decennia lang de zeventiende eeuwse Wylerheks, Katharina, rond. Met haar dichtgenaaide mond en ogen is ze de schrik van iedereen. Alle inwoners hebben met haar rekening te houden. Vakanties en buiten het dorp gaan wonen zijn taboe. Je weet maar nooit waar en wanneer ze weer opduikt.

Als een aantal jongeren besluiten om dit taboe te doorbreken en haar te gaan filmen zijn de gevolgen dan ook niet meer te overzien. Hoe zal de Wylerheks hierop reageren? Ze is tenslotte al een lang bewaard geheim in het dorpje. En hoe zal de dorpsraad, Hex, met deze moderne technologische actie van de jongeren omgaan?

Zal de moderne technologie het gaan winnen van de oude middeleeuwse taferelen of zal de Wylerheks zich toch staande blijven houden in het dorp Beek.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Thomas Ole Heuvelt heeft Hex opgedeeld in 2 delen. In het eerste deel speelt vooral het uitdagen van de Wylerheks een grote rol. In het tweede deel komt het boek tot zijn ontknoping.

Voor mij was Hex een eerste ervaring met een boek dat werd vergeleken met `Stephen King` boeken. Na veel over dit boek gehoord te hebben toch de stap gemaakt om eens een ander genre te lezen.

Hex begint wat warrig waardoor niet gelijk duidelijk is welke rol wie heeft als inwoner van het dorpje Beek. Het boek lijkt `zomaar` ergens te beginnen en er zijn veel mensen die een belangrijke rol spelen in het boek.

In het eerste deel weet Thomas mij echt mee te krijgen in het reilen en zeilen van het dorpje Beek. Het verhaal heeft een goed, spannend niveau maar vraagt wel om aandachtig lezen. Ik las soms snel over belangrijke details heen die van belang waren voor het verloop van Hex. Het tempo zat er goed in waardoor ik ook maar elk vrij momentje benutte om het boek te pakken.

Maar dan komt deel 2…. Tja, toen werd het verhaal voor mij minder aantrekkelijk. Het boek raakt langzaam aan voorspelbaar en het eind vond ik niet pakkend. Het gevoel dat Thomas het boek “moest” afmaken kreeg bij mij toch de overhand. Het voelde aan alsof het afgeraffeld werd. Ik had in deel 2 ook meer moeite om het boek weer snel even te pakken. Zo jammer want het eerste deel had heel veel potentie.

Toch neemt het niet weg dat ik vind dat het boek sterk geschreven is. Het is knap om het heden en verleden zo met elkaar te verweven.

Hex heeft van mij 4 sterren gekregen omdat ik de originaliteit een groot pluspunt vind.

Gerelateerd:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten