Het zwarte boek van de uren

Recensie Het zwarte boek van de uren, Eva García Sáenz de Urturi

Het zwarte boek van de uren is echt een aanrader voor boekfanaten. De verhaallijn neemt je mee naar de wereld van bibliofielen. Een zalig onderwerp om meer over te lezen!

Het zwarte boek van de uren

| auteur: Eva García Sáenz de Urturi | uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Het zwarte boek van de uren

Auteur Eva García Sáenz de Urturi (1972) werd geboren in Vitoria en woont sinds haar vijftiende in Alicante, waar ze aan de universiteit werkt. Nadat ze haar eerste boek in eigen beheer heeft uitgegeven en het online een grote bestseller werd, is de serie van de Witte stad verschenen in het Spaans bij Planeta. Haar boeken zijn inmiddels in alle vormen en platformen bestsellers geworden.

Eerder las ik deel 1 De stilte van de witte stad en luisterde ik naar deel 2 De riten van het water. Toen het zwarte boek van de uren(deel 4) op mijn deurmat viel was ik direct verheugd, daar de eerdere thrillers smaakten naar meer.

Persoonlijke leeservaring

Barbara(44): Na het genieten dit vierde deel voelt ‘Het zwarte boek van de uren’ direct als mijn favoriet en wel omdat de verhaallijn gaat over bibliofielen. Iets wat ik als boekverslinder erg kan waarderen.

In het nawoord licht Eva García Sáenz de Urturi opnieuw toe welke plekken en gebeurtenissen ze in deze thriller heeft gebruikt en echt bestaan en welke zijn verzonnen. Niet dat je dat als niet-kenner van Vitoria weet tijdens het lezen, want het lijkt allemaal even echt! Dat is gelijk ook de reden waarom ik fan ben van haar boeken: de beschrijvingen van de locale omgeving zijn levendig en echt. Je wordt als het ware meegenomen naar Vitoria en ziet jezelf een boekwinkel (in dit deel) binnenlopen.

Het zwarte boek van de uren is solo te lezen

Voormalig inspecteur Unai heeft in dit deel ongewild een zeer prominente rol. Het draait geheel om zijn familie en alles wat hij daarover dacht te weten. Al snel blijkt wat hij voor waar hield, heel anders in elkaar te zitten. Hoewel je door de eerdere delen zijn karakter beter begrijpt en elke verbindingen met het verleden eerder legt, is het verhaal losstaand goed te lezen. De voorkennis uit de eerdere delen is niet noodzakelijk om intens te kunnen genieten van de wereld die de auteur in dit deel heeft gecreëerd.

De verhaallijn is origineel, zo ook het plot: ik had het met geen mogelijkheid zelf kunnen verzinnen. Mocht er geen vijfde deel van De Witte stad meer komen, wat ik me zou kunnen voorstellen, dan ben ik erg benieuwd welke wereld Eva García Sáenz de Urturi hierna gaat creëeren. Een auteur van naam die ik graag tussen mijn favorieten schaar.

Inhoud

De inleidende tekst over Het zwarte boek van de uren is zonder problemen te lezen en bevat geen onnodige spoilers:

Vitoria, 2022. Voormalig inspecteur Unai López de Ayala – alias Kraken – krijgt een anoniem telefoontje dat alles wat hij weet over zijn familie zal veranderen. Hij heeft een week de tijd om het legendarische Zwarte boek van de uren te vinden, een exclusief bibliografisch juweel, en dan zal zijn moeder niet sterven. Zijn moeder, die al tientallen jaren op het kerkhof rust. Hoe is dit mogelijk? Er volgt een race tegen de klok tussen Vitoria en Madrid om het belangrijkste criminele profiel van zijn leven te maken, een profiel dat het verleden voor altijd kan veranderen.

Wat als je moeder de grootste vervalser van oude boeken aller tijden was?

Disclaimer: voor het schrijven van deze recensie is een recensie-exemplaar beschikbaar gesteld.


Je kan Onlybyme vinden op PinterestFacebookInstagramTwitter en Bloglovin’.
Leuk als je deze website gaat volgen!

Eerder verschenen recensies:

Recensie Wahala, Nikki May | Roman (aanrader)

Recensie De onbekende man, Chantal van Mierlo | Thriller

Recensie Duivelsdal, Ulrika Rolfsdotter | Thriller (aanrader!)

Het café aan de kust, Tina van Dijk | Feelgoodroman

Recensie Zwart land, Noortje Brink | Thriller

Leven met lef, Petra Baks | autobiografisch verhaal

Recensie Ciao Bella, Linda van Rijn | Thriller

Recensie Verraderlijk spel, Nadine Barroso | Thriller (aanrader!)

Recensie De laatste vrouw, Chantal van Mierlo | Thriller

Recensie Vertrouwen of verliezen, Wendy Brokers | Roman

Recensie De uitdaging, Marit Vanström | Thriller

Geboortelot Anita Larkens | Historische roman

De verloren jongen, Chantal van Mierlo

Het kamermeisje, Nina Prose

Is het al zeven uur?, Margot C. Pol

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten