het verborgen paleis

Recensie Het verborgen paleis van Narada, Roos Boum

Als je van spannende boeken houdt, is ‘Het verborgen paleis van Narada’ een aanrader! Zowel voor jongens als voor meisjes.

Kies daarbij je eigen verhaallijn; jij bepaalt zelf hoe het afloopt!

Het verborgen paleis van Narada

| auteur: Roos Boum | uitgeverij: Droomvallei | paperback | recensent: Wendy en Quinty van den Berg |

Recensie Het verborgen paleis van Narada

Inhoud

Natasja van 15 is een van de hoofdpersonen die je kan volgen. Ze heeft voorspellende dromen en de afgelopen tijd gingen die vaak over een ketting. Als ze tijdens het winkelen langs een winkel komt en 2 kettingen ziet, moet ze naar binnen om ze beter te bekijken. Ze pakt ze om de beurt op, bij de eerste gebeurt er niks maar bij de tweede krijgt ze een heel raar gevoel. Het gevoel alsof ze de ketting moet beschermen. Ze wil die graag kopen maar de man biedt haar de ketting gratis aan. Dit is het eerste punt waar je kiest welke verhaallijn je wilt volgen. Neemt Natasja de gratis ketting aan of niet?

Er zijn 3 verschillende kettingen, ze zijn wel allemaal met een driehoekig stuk muur. Maar de binnenkant is anders. De ene heeft een raam, de ander een poort en dan heb je er nog een zonder iets, gewoon een driehoekige muur. Iedere ketting heeft zijn eigen betekenis. Maar ze zijn allemaal verbonden aan een groep die in het verborgen paleis van Narada zit. Deze groep is voor speciale kinderen die hele belangrijke dingen doen in de wereld. Bijvoorbeeld zorgen dat er minder plastic in de zee komt.

Persoonlijke Leeservaring

Quinty (11): In het begin moest ik erg wennen aan het boek. Je kan namelijk zelf bepalen hoe het verhaal verloopt. Na 2 keer de richting van het verhaal kiezen was ik er aan gewend en vond ik het wel fijn dat ik zelf kon bepalen wat ik las. Wel moet ik toegeven dat ik ook wel eens alle twee de stukken heb gelezen. Gewoon omdat ik nieuwsgierig was naar beide verhalen.

Wendy (41): Het is een leuk en spannend boek. Het is eigenlijk leuk omdat het spannend is. Ze gebruiken in het boek echte plaatsnamen want het paleis van Narada ligt in India. Het is een boek zonder plaatjes maar dat vond ik helemaal niet erg. Omdat je al uit het verhaal moet om te kiezen en plaatjes leiden ook af. De kaft is heel mooi en daar staat alles op wat je wilt zien dus ik miste de plaatjes in het boek niet.

Quinty: Ik vond het boek heel fijn lezen. Mooie letters en de Engelse teksten die er in staan, zijn cursief. Maar die zijn heel goed uitgelegd zodat je precies weet wat er bedoeld wordt. Ik hoop dat er meer van deze boeken komen, want ik vond het heel interessant en spannend. Ik heb het verborgen paleis van Narada met plezier gelezen.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten