Het verboden boek

Recensie Het verboden boek, Christian Jacq

Het verboden boek is het tweede deel in de reeks rondom Setne. Van het eerste deel, het vervloekte graf, is op 14 juni de recensie al online gekomen op Onlybyme.

Het verboden boek

| auteur: Christian Jacq | uitgeverij: Xander | paperback en e-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Het verboden boek

Het verboden boek is het tweede deel in de reeks rondom Setne. In deel één, het vervloekte graf, hebben we al kennis gemaakt met de hoofdpersonen Setne en Sekhet. In dat deel weet een zwarte magiër het grootst bewaarde geheim van Egypte te stelen uit het vervloekte graf. Hierdoor is hij machtiger geworden dan de Farao Ramses. Ramses is de vader van Setne en Ramesses. Beiden willen met Sekhet trouwen maar de strijd om de liefde wordt onderbroken door de missie om de schat terug te vinden.

In het verboden boek gaat deze zoektocht verder. Sekhet is gevlucht uit haar huis omdat er een aanslag op haar leven plaats heeft gevonden. Zou ze ooit nog terug kunnen? En welke rol speelt haar vader in deze strijd? Setne gaat op zoek naar het boek van Thoth. Dit boek is het enige dat ervoor kan zorgen dat de zwarte magiër tegengehouden kan worden. Deze zoektocht is echter niet zonder gevaren. Overleeft Setne deze zware tocht? Zullen Setne en Sekhet elkaar ooit nog terug zien? En zou de strijd niet heel anders zijn gelopen als Setne en Sekhet hun geheimen met elkaar hadden gedeeld?

 

Persoonlijke Leeservaring

Inge H: Na het vervloekte graf wilde ik zo snel mogelijk in het verboden boek beginnen. En wederom is dit tweede deel een spannend boek dat je veel te snel uit hebt! Het boek begint met een korte herhaling van het eerste deel waardoor je geheugen weer wordt opgefrist. Nu was het voor mij nog niet zo lang geleden maar als je langere periodes tussen beide boeken hebt zitten is dit zeker een pluspunt!

Dit tweede deel is dan ook niet te lezen zonder dat je het eerste deel hebt gelezen. Op het moment dat het verhaal begint, wordt je vanaf de eerste bladzijde meegezogen in de spannende avonturen van Setne en Sekhet.

De schrijfstijl is erg vlot en door de korte hoofdstukken had ik het boek in een paar uur alweer uit. Wat eigenlijk jammer is, want ik wilde zo graag nog meer lezen. De personages ontwikkelen zich in dit boek afzonderlijk van elkaar waardoor ze erg sterk uit de strijd komen. In het verboden boek is er minder sprake van liefde en romantiek maar is er vooral gefocust op het avontuur.

Het einde heb ik met open mond gelezen en ik ben dan ook heel nieuwsgierig hoe het verder gaat. Het is een prachtige cliffhanger die zeker uitnodigt om snel het derde deel te gaan lezen. Ik ben dan ook erg blij dat in oktober de verloren ziel verschijnt. Liefhebbers van avonturenboeken, wacht niet langer maar ren naar de winkel, maak een start in deze prachtige serie en dompel je onder in een geweldig Egyptisch avontuur!

 

 

Winactie 

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Het verboden boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 24 september middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten