Recensie Het sneeuwmeisje, Rene Denfeld

Het sneeuwmeisje: Wat is er gebeurd met Madison? Zal het Naomi lukken haar te vinden?

Het sneeuwmeisje

| auteur: Rene Denfeld | uitgeverij: HarperCollins | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Het sneeuwmeisje

Inhoud

Madison raakt op 5 jarige leeftijd spoorloos verdwenen in een sneeuwgebied midden in de bergen tijdens een sneeuwstorm. Na een grootse zoektocht blijft ze vermist. Haar ouders kunnen hun verdriet niet verkroppen en besluiten de kindvinder in te schakelen, de 28-jarige Naomi.

Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit, Madison en Naomi.

Madison woont in een blokhut in de bergen bij B een man die niet praat maar ze heeft haarzelf geleerd om een eigen wijze van communiceren en omgang te hanteren wat vaak goed werkt. Geregeld stopt hij haar in de ondergrondse schuilplaats en kan dan dagen weg zijn. Toch geeft ze om hem. Stiekem plaatst ze draadjes, die ze van haar trui trekt, aan takjes.

Op school was Madison een meisje wat goed meekwam en al goed kon lezen voor haar leeftijd.

Ze kent het verhaal van het sneeuwmeisje en fantaseert hier vaak over als ze alleen is. Het verhaal kent een prachtige afloop waar Madison zich aan vasthoudt. Ze hoopt dat zij ooit het sneeuwmeisje mag worden.

Naomi spreekt de plaatselijke bevolking en zoekt naar aanwijzingen in het gebied waar Madison voor het laatst is gezien. Ondertussen loopt ze privè tegen haar eigen geschiedenis aan. Haar pleegmoeder is ernstig ziek en haar pleegbroer verzorgt haar nu. Samen met haar pleegbroer heeft ze goede herinneringen aan hun jeugd bij hun pleegmoeder. Naomi is op jonge leeftijd verkracht en weggelopen.

De mensen die haar opvingen in het veld hebben haar naar de politie gebracht maar haar familie werd nooit gevonden. Naomi kan zich haar zus nog herinneren die ze heeft achtergelaten tijdens hun vlucht.

Naomi wordt naast de verdwijning gevraagd om nog een kind te zoeken. Een baby in een kinderwagen is verdwenen. De moeder is opgepakt en daar blijkt meer mee aan de hand te zijn dan op het eerste oog lijkt. Naomi weet na een bijzondere aanpak haar kind te vinden. Zal het haar lukken om Madison ook te vinden?

Samen met de plaatselijke en staatspolitie komt ze steeds een stapje verder. Als ze, tijdens een zoektocht in de bergen, een spoor ontdekt raakt alles in een stroomversnelling. Kan Naomi Madison levend terugbrengen naar haar ouders? Zal ze haar eigen geschiedenis meer een plekje kunnen geven?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (41): Toen ik de cover zag, wilde ik het boek graag lezen maar ik twijfelde over de inhoud. Weer een vermist meisje dat gezocht wordt. Toch won de nieuwsgierigheid het en wat ben ik hier blij mee.

Het sneeuwmeisje is niet zomaar een verhaal maar een goed opgebouwd geschreven verhaal dat de lezer weet te pakken.
Door het verhaal wisselend vanuit Madison en Naomi te schrijven leer je de personages kennen. Wat zijn deze twee personages sterk zeg! Beiden hebben zo hun eigen verhaal en verleden maar hoe ze er mee om gaan, subliem.

Daarnaast is de rol van meneer B essentieel voor het verloop. Rene Denfeld weet zijn leven op subtiele wijze door het verhaal te weven. Ik heb genoten van zijn positie in het sneeuwmeisje.

Rene Denfeld zorgt voor een beeldend geschreven inhoud.

Ik zag de omgeving al voor mij waar Madison leefde midden in de natuur. Ze weet de personages tot leven te brengen wat het sneeuwmeisje sterk maakt. Daarnaast voelde ik de emoties van de personages. Ondanks wat ze hebben meegemaakt, weten ze hun leven wel positief in te kleuren. Het sneeuwmeisje heeft nog wel even doorgespeeld nadat ik het boek had dichtgeklapt. 

Ik ben meer dan verrast met Het sneeuwmeisje. Het boek kent een groot ‘Ik wil blijven lezen’ gehalte wat genoeg zegt. Ik denk dat het boek gezien het onderwerp waarover al zo vaak geschreven is, misschien wel ondergewaardeerd wordt maar dit is zeker niet terecht.

Ondanks dat het boek draait om een verdwenen meisje, is de uitwerking van het verhaal van indrukwekkende kwaliteit die niet valt onder een dertien in dozijn verhaal. Het sneeuwmeisje is een boek dat ik niet snel zal vergeten en ik zou zeker meer willen lezen van Rene Denfeld in de toekomst.

 

Winactie Het sneeuwmeisje

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Het sneeuwmeisje wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 15 april middernacht.
  • De winnaars van de gesloten winacties worden in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt. Indien je hebt gewonnen ontvang je altijd persoonlijk via de mail bericht.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten