het Rosie effect

Recensie Het Rosie effect, Graeme Simsion

De weergave van de karakters van de hoofdpersonen en juist de tegenstellingen is uitmuntend!

het Rosie effect

| auteur: Graeme Simsion | uitgeverij: LS Amsterdam | paperback en e-book | recensent: Wendy van den Berg |

Recensie Het Rosie Effect

Het Rosie effect is het vervolg op het Rosie project. Dit boek hoef je niet gelezen te hebben om het Rosie effect te snappen, al is dat natuurlijk wel leuker.

Inhoud

Don Tillman is docent genetica aan de universiteit. Hij is sociaal erg onhandig, maar een expert op het gebied van plannen. In het eerste boek maakt hij samen met zijn vriend een vragenlijst om zo aan een geschikte partner te komen. Ondanks dat Rosie volgens de vragenlijst absoluut niet in aanmerking zou komen, gebeurd het onverwachte. Rosie en Don vormen een paar.

In het tweede deel verhuizen ze samen van Australië naar Amerika. Ze hebben hun hele toekomst al gepland staan, maar telkens moet Don zich leren aanpassen aan een nieuwe situatie. Doordat hij sociaal onhandig is en strikt volgens de regels leeft, is het vaak moeilijk om situaties in te schatten. Zo krijgt hij ruzie met de huisbaas en moeten ze zo snel mogelijk verhuizen. De grootste aanpassing wordt opgeëist als blijkt dat Rosie zwanger is. Volgens de planning komt dat niet uit. Don pakt het zoals hij alles doet, praktisch aan, terwijl bij Rosie de emoties versterkt worden door de hormonen.

Ondertussen werkt Don zich een aantal keer in de problemen, maar wil niks tegen Rosie zeggen omdat stress niet goed is voor haar en de baby. Ze liggen dus absoluut niet op één lijn.

Persoonlijke indruk van Het Rosie effect

Wendy: Het eerste boek heb ik met veel plezier gelezen en het tweede met nog veel meer. Ik vind het geweldig hoe het karakter van Don in elkaar zit. Het vele denken en plannen wordt enorm uitvergroot en het daarnaast onhandige op het sociale vlak. De situaties waarin hij belandt omdat er een emotie is die hij niet begrijpt. En dan Rosie die overloopt van emoties door haar hormonen, maar het niet bij Don neer kan leggen. De emoties en denkwijzen worden heel goed beschreven waardoor je meeleeft met die twee. De humor in dit boek is ook geweldig. Ik hoop dat er nog een vervolg komt want ik ben erg benieuwd hoe Don het vergaat als vaderfiguur.

Ben je door het lezen van de recensie van Het Rosie effect nu van plan zelf dit boek of beide boeken te gaan lezen?

Gerelateerd: Onlybyme recenseert meerdere boeken per week, geregeld inclusief winacties.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten