het roer om

Recensie Het roer om, Barbara Fuchs

Het roer om is het vervolg op Missie Manhattan en is deel 2 van de serie: Familie in duizend kleuren. 

Het roer om

| auteur: Barbara Fuchs | uitgeverij: Droomvallei | Paperback | recensent: Antoinette en Katinka van Steeg |

Recensie Het roer om

Inhoud

Deel 2 van de serie: Familie in duizend kleuren.

Jack, Julie en de kinderen zijn heerlijk op vakantie in Slovenië. Ze hebben prachtig weer en ondernemen veel activiteiten.

Lex moet terug voor school en Jack brengt zijn oudste zoon naar het vliegveld. De rest van het gezin zal nog vakantie blijven vieren en doorreizen naar Kroatië. Gelukkig is oma thuis en kan zij een oogje houden op Lex.

Julie, Sam, Axel en Maud gaan gezellig raften als Jack en Lex naar het vliegveld gaan. Ze hebben deze vakantie al eerder geraft en vonden dit zo leuk dat ze het nog een keer gaan doen.

Als ze net in de boot zitten, komen een ouder echtpaar met een klein jochie bij de rivier aan. Ze stellen zich voor als oma Greetje, opa Theo en Jeroen. Axel en Jeroen kunnen het gelijk goed vinden met elkaar. Als ze aan het raften zijn is oma Greetje opeens uit de boot verdwenen. Ze is toch niet in het water gevallen?

Wanneer oma Greetje gevonden wordt blijkt ze gewond te zijn en moet ze naar het ziekenhuis met de ambulance. Oma Greetje moet langer in het ziekenhuis blijven en opa Theo wil graag in de buurt blijven.

Jack en Julie besluiten de zorg voor de kleine Jeroen op zich te nemen en hij mag mee naar Kroatië. Hij kan zo lekker vakantie vieren en toch vrij dicht bij oma zijn.

Wat is er met Jeroen? Jeroen blijkt een geheim te hebben. Waarom is zijn zusje Lieke in Nederland met de andere opa en oma in Zeeland op vakantie? Julie wil Jeroen graag helpen en besluit dat ook te doen waar ze kan.

Eenmaal terug in Nederland blijft Jeroen bij het gezin van Julie en Jack in huis. Ze halen Jeroens kleine zusje Lieke bij Jeroens andere opa en oma op. Lieke krijgt een eigen kamer en mag hem helemaal versieren zoals zij zelf wilt.

Wat is het geheim van Lieke en Jeroen? Zullen zij het geheim vertellen aan het gezin die ze zo liefdevol opvangt?

Persoonlijke Beleving

Antoinette (40): Deel 2 van Missie Manhattan is een heerlijk vervolg op het eerste deel. Het verhaal begint gelijk goed waardoor je verder wilt lezen. De hoofdpersonages pak je gelijk weer op waardoor je snel in het verhaal zit.

Leuk dat Barbara Fuchs er voor gekozen heeft het verhaal te laten beginnen als het gezin op vakantie is. Dit geeft het verhaal een extra dimmentie. Het gezin groeit mee waar deel 1 gestopt is.

Barbara Fuchs heeft een vlotte pen waardoor kinderen het boek makkelijk kunnen lezen. De gebeurtenissen zijn goed uitgewerkt en het geheim van Lieke en Jeroen maken het boek af. Ik kan mij voorstellen dat Katinka uitkijkt naar het vervolg van het verhaal. Ik kan mij hier niet anders dan bij aansluiten.

Barbara Fuchs is een auteur die menig jonge lezers zullen waarderen. Ik raad deze serie echt aan om te gaan lezen. Stiekem vinden ouders deze serie ook leuk vermoed ik zo.

 

Katinka (12): ik vond Het roer om echt een heel mooi en leuk boek! Wanneer Jeroen samen met de familie mee kan naar Kroatië vond ik dat zo lief van de familie. Ze wilde opa, oma en Jeroen zo graag helpen. Dit vond ik echt lief en bijzonder want dit doet niet iedereen zomaar.

Richting het einde wordt het verhaal steeds meer bijzonder. Ik wilde zo graag weten welk geheim Jeroen en Lieke samen hadden. Ik raad dit boek, net zoals deel 1, Missie Manhattan echt aan om te gaan lezen. Het is niet met moeilijke woorden geschreven en het is echt wel spannend. Ik hoop dat ik het volgende deel ook mag gaan lezen. Zo leuk vind ik deze serie.

De uitgeverij stelt 1 exemplaar beschikbaar voor de winnaar van deze winactie.

Winactie Het roer om

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het roer om wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 25 maart middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten