9200000085063304

Recensie Het overgebleven kind, Rhiannon Navin

Een geweldig debuut die ik niet snel zal vergeten dit jaar. Het overgebleven kind is een goede kanshebber om hoog in mijn top 10 van 2019 te eindigen. Het boek is, in mijn ogen, meer dan 5 sterren waard.

Recensie Het overgebleven kind, Rhiannon Navin. Afbeelding betreft de voorkant van het boek. 

#roman #recensie #boekrecensie #rhiannonnavin #hetovergeblevenkind

| auteur: Rhiannon Navin | uitgeverij: Harper Collins | paperback & Epub | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Het overgebleven kind

Inhoud

De jonge Zach Taylor is pas 6 jaar als hij in een grote nachtmerrie terechtkomt. Op zijn school schiet een schutter in het wilde weg rond. In totaal 15 leerlingen overleven dit drama niet, waaronder zijn tienjarige broer Andy.

Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Melissa, de moeder van de jongens stort in eerste instantie totaal in, totdat de dader geïndentificeerd wordt. Ze wil koste wat het kost de ouders straffen voor de daad van hun zoon. De vader van de dader is de beveiliger op school en kent de familie goed. Haar man Jim kan niet achter haar daden staan en hun al niet te beste relatie breekt. Nu moet Zach ook nog zijn vader grotendeels missen omdat hij elders gaat wonen.

Het grote slachtoffer gedurende het hele verhaal is Zach. Zijn ouders zijn vol verdriet van het verlies van Andy, maar Zach is er ook nog. Hij trekt zich vaak terug in de diepe kast, waar hij zich veilig voelt en een systeem heeft bedacht voor zijn emoties. Zijn leven is ook geruïneerd, maar hij lijkt er vaak alleen voor te staan.

Ook Zach heeft zijn trauma van de schietpartij en zijn verdriet om zijn broer Andy. Aan het eind van het verhaal besluit Zach zijn idee tot uitvoering te brengen. Iedereen heeft zijn verdriet. Mag en kan je dan boos zijn op de ouders van de dader?

Persoonlijke beleving

Antoinette(42): Wow wat een debuut is dit zeg! Ik vermoed dat deze hoog in mijn top 10 van 2019 zal gaan eindigen. Het verhaal wordt verteld vanuit de zesjarige Zach en dit maakt het verhaal zo pakkend en bijzonder. Er zijn momenten dat ik dacht ‘dit kan een kind van zes nog niet denken of doen’, maar dat maakt voor het geheel eigenlijk niet uit.

Het overgebleven kind is een rollercoaster van emoties en de tranen waren lastig te bedwingen met momenten. Het pakt je vanaf het eerste hoofdstuk en laat niet meer los.

Hoe de auteur er voor kiest om de emoties van Zach te beschrijven en te benoemen, briljant! De schrijfstijl is pakkend met korte hoofdstukken. Zach heeft mijn hart gestolen.

Ik kan niet anders dan dit boek aan iedereen aanraden. Het is zo mooi geschreven met zo’n schrijnende gebeurtenis. Grote complimenten aan Rhiannon Navin.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.


Andere recent verschenen recensies

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten