Recensie Het mysterie van de drie kwarten, Sophie Hannah
In de stijl van Agatha Christie schrijft Sophie Hannah verder aan de Hercule Poirot serie. Wie zit er achter de mysterieuze brieven die 4 mensen ontvangen? Wat heeft Hercule Poirot hier mee te maken?
| auteur: Sophie Hannah | uitgeverij: The house of Books | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |
Recensie Het mysterie van de drie kwarten
Inhoud
Hercule Poirot staat na zijn lunchafspraak thuis geen leuke opwachting. De boze Sylvia Rule staat voor zijn deur. Waarom beschuldigt hij haar via een aangetekende brief van de moord op Barbaby Pandy? Ze kent zowel Hercule als Pandy niet. Wat denkt hij wel niet?
Als Hercule binnen komt, staat hem nog een onaangename verrassing op te wachten. Zijn bediende George verteld dat een onbekende gast Hercule wil spreken. Het blijkt een zoon van een bekende jurist te zijn, die net zo`n ondertekende brief heeft ontvangen. Wie zit er achter deze brieven? Uiteindelijk blijken nog 2 mensen dezelfde brief ontvangen te hebben.
Eenmaal bijgekomen van deze beschuldiging, gaat Hercule ten rade bij zichzelf. Wie kan hem dit aandoen? De enige persoon die hier toe in staat is, is zijn vader met wie hij al jaren geen contact meer heeft. Hercule Poirot besluit op zoek te gaan naar Pandy. Hij kent hem niet en wil meer over weten, dood of levend, hij wil meer informatie.
Hij krijgt gelukkig hulp van zijn trouwe vriend bij Scotland Yard, inspecteur Catchpool. Ook George helpt hem. Met zijn 3-en gaan ze op onderzoek en ontdekken dat Barbaby Pandy al enige tijd overleden is, nadat hij is verdronken op 94- jarige leeftijd. Was dit een ongeluk? Wat weten zijn 2 kleindochters en de kinderen van een van de dochter van zijn overlijden?
Zal de oplossing van dit mysterie opgelost worden? Spreekt iedereen wel de waarheid?
Persoonlijke Leeservaring
Antoinette(41): Dit is mijn eerste boek van Sophie Hannah over de Belgische Hercule Poirot. 30 jaar naar de dood van Agatha Christie heeft de familie gevraagd of Sophie het stokje wilde overnemen en verder wilde schrijven over Hercule Poirot. Dit is het derde boek in deze serie, die afspeelt in de jaren 30 en geschreven is door Sophie Hannah. De monogrammoorden en De nieuwe erfgenaam zijn eerder al uitgebracht.
Het verhaal begint gelijk spannend. Hoe kan het dat vreemden een brief hebben ontvangen met zo’n grove beschuldiging? Het nam mij gelijk mee in het verhaal. Ik lees normaal gesproken geen historische detectives. Toch heeft Sophie Hannah mij verrast. Ze weet humor in het verhaal te verweven waardoor het allemaal minder zwaar aanvoelt.
De personages zijn goed uitgewerkt. Ik was steeds maar aan het denken; wie zou de brieven verstuurd hebben? Wat is er echt gebeurd met Pandy?
Het geheel voelt niet aan als de detectives en spannende verhalen van deze tijd. Juist dit maakt het boek misschien zo bijzonder. Het geheel past in de jaren 30 stijl. Het verhaal moet je ook lezen met deze bril. De boeken van Agatha Christie over Hercule Poirot ken ik niet, vergelijken met haar schrijfstijl kan ik niet. De mysterie van de drie kwarten vond ik leuk om te lezen, maar het zal geen serie zijn die ik zal volgen. Dit komt doordat dit niet helemaal mijn genre is.
Wie houdt van de boeken van Agatha Christie, zal Het mysterie van de drie kwarten echt top vinden, vermoed ik. Beoordeel zelf wat je vindt van dit boek. Het is goed geschreven, maar moet binnen je smaak vallen.
Gerelateerd:
- Recensie Fatale fout, Sophie Hannah
- Recensie Heb jij haar gezien? Sophie Hannah
- Recensie Alles op het spel, Sophie Hannah
- Andere boekrecensies op Onlybyme.
Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.