Het Mona Lisa virus

Recensie Het Mona Lisa virus, Tibor Rode

Dan Brown fans opgelet! Het Mona Lisa virus is een thriller die direct in het rijtje past van titels als ‘De Da Vinci Code’, ‘Het Bernini Mysterie’,’ Het Verloren Symbool’, ‘Inferno’en ‘Origin’. Tibor Rode heeft een thriller met inhoud geschreven in dezelfde lijn.

Het Mona Lisa virus

| auteur: Tibor Rode | uitgeverij: De Fontein | paperback en e-book | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Het Mona Lisa virus

Inhoud

Direct in het begin van verhaal spelen zich diverse wendingen af. Deelneemsters aan een missverkiezing verdwijnen. Een oud raadhuis wordt opgeblazen, elders ondergaat een muurschildering van Da Vinci hetzelfde lot. Een wereldwijd computervirus wordt losgelaten en wat is er ‘ineens’ mis met de bijenpopulatie?

Elk op zichzelf staande gebeurtenissen die niets met elkaar te maken ‘lijken’ te hebben. Of toch?

Helen Morgan, neuro-esthetica van beroep, wordt ongewild in het geheel betrokken wanneer haar dochter verdwijnt. Ze volgt het spoor richting Europa en raakt verzeild in een complot dat alles te maken heeft met ‘De Mona Lisa’. Haar onderzoek naar het begrip schoonheid wordt betrokken in een complot waar Helen niets mee te maken wil hebben.

Geschorste FBI-agent Millner probeert de hem in de schoenen worden geworpen vragen op te lossen. Zijn ze met elkaar verweven, of is alles op zichzelf staand? Zijn vermoeden wordt bevestigd dat de zaken met elkaar verband houden. Al is hem lang totaal niet duidelijk hoe.

Waarom vinden er ‘ineens’ zoveel soorten verminkingen plaats? Wie zit daarachter? Is dit één persoon of een hele organisatie? En met welk doel?

Is Helen Morgan betrokken in het geheel als slachtoffer of dader? Waarom is haar dochter verdwenen? Heeft dit ook verband met het geheel? Gaat De Mona Lisa Millner de ontbrekende antwoorden geven? 

‘Feit en fictie worden goed met elkaar verweven, een sterke en overtuigende thriller.’ Ruhr Nachrichten

 

Persoonlijke Leeservaring

Barbara(40): Hier echt een Dan Brown fan! De verwijzing naar Dan Brown op de kaft maakte mij dus al nieuwsgierig voor ik begon met lezen. Ik kan persoonlijk bevestigen: Het Mona Lisa virus is echt in dezelfde schrijfstijl geschreven en heeft me geboeid van het begin tot het eind.

Het einde is net iets te vroeg voorspelbaar, naar mijn thrillerhart. Toch wilde ik alle details weten om het geheel opgelost te krijgen. Tibor Rode heeft het voor elkaar gekregen totaal op zichzelf staande gebeurtenissen met elkaar te verweven in een thrillerverhaal dat veel factie bevat.

Het maakt me nieuwsgierig naar een volgend verhaal van zijn hand? Hopelijk besluit hij nogmaals een pageturner als Het Mona Lisa Virus te schrijven!

 

2 x Winactie Het Mona Lisa virus

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Het Mona Lisa virus wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 4 februari middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten