Het meisje op de weg

Recensie Het meisje op de weg – Michael Berg

Het meisje op de weg

Recensie – Het meisje op de weg

| Auteur: Michael Berg | 416 pagina’s | Boekvorm: paperback en e-book | Recensie: Wendy van den Berg|

Inhoud

Anne is psychologe en woont samen met haar vriend in een afgelegen plaats in Frankrijk. Ze heeft haar man verlaten voor Guido, terwijl haar man en zij een stabiel leven leidden en met Guido alles onzeker is.

Guido vertelt weinig over zijn verleden en bij Anne roept dat natuurlijk de nodige vragen op. Ze heeft erg bij hem aangedrongen en onder druk heeft Guido haar meegenomen naar zijn geboortedorp, Maaseik in België en zijn ze  in Maastricht geweest. Nergens zijn foto’s van hem te vinden en hij geeft weinig details over zijn afkomst.

Wanneer er op een avond een meisje voor de oprit op straat ligt, nemen ze haar mee naar binnen. Guido wil niet dat de politie wordt ingelicht en Anne stemt toe. Op het moment dat het meisje wakker wordt en zelf aangeeft dat ze weer gaat, haalt Anne haar over om de nacht te blijven, zodat Guido haar de volgende dag naar het station kan brengen.

Als Anne de volgende ochtend wakker wordt, zijn zowel Guido als het meisje verdwenen. Anne begint een zoektocht naar haar geliefde, ondanks dat ze weinig aanknopingspunten heeft over zijn bestaan en zijn verleden. De tocht voert van Frankrijk door België naar Nederland. Onderweg trotseert ze vele gevaren en heeft niet door hoeveel gevaar ze zelf daadwerkelijk loopt in haar zoektocht.

Persoonlijke leeservaring

Wendy (40): Het liefst had ik het boek in één keer uitgelezen. De spanning loopt behoorlijk op en het leestempo is goed afgestemd op het verhaal. Je leeft erg mee met Anne die niks anders wil dan haar vriend vinden en de schrijver laat je zelf mee puzzelen wat er gebeurd kan zijn.

Een echte thriller kan ik het niet noemen (of het moet zijn dat ik inmiddels al meer gewend ben 🙂 ), maar spannend is het zeker wel. Dit is het eerste boek dat ik van Michael Berg lees, maar ik denk dat ik toch eens op zoek ga naar andere boeken van zijn hand. Indien die in dezelfde stijl geschreven zijn, wil ik ze graag lezen.

Een aanrader voor liefhebbers van het spannende verhaal, dat vraagt om snel te kunnen worden gelezen!

Barbara (38):Bij deze heeft Wendy, mij ervan overtuigd, dat ik dit boek ‘moet’ lezen en deze ligt dan ook op de steeds groter wordende leesstapel, klaar voor de nog in planning liggende leesvakantie. 😉

 

 

 

Disclaimer: deze review is zonder samenwerking tot stand gekomen!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten