Het meisje in het ijs

Recensie Het meisje in het ijs, Robert Bryndza

Het meisje in het ijs is een thriller, die wel spannend is maar niet gruwelijk, ondanks dat er wel degelijk gruwelijke dingen zijn gebeurd!

Het meisje in het ijs

| auteur: Robert Bryndza | uitgeverij: Boekerij | paperback en E-book | recensent: Carla Kooijman- van Bakel |

Recensie Het meisje in het ijs

Inhoud

Er wordt een lichaam van een jonge vrouw gevonden in een park in Zuid Londen, vastgevroren in het ijs en met haar ogen wagenwijd open. Al snel wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Hierbij wordt inspecteur Sparks gepasseerd die deze beslissing probeert terug te draaien in zijn voordeel.

Het meisje in het ijs, Andrea Douglas-Brown, jong en rijk, leek het perfecte leven te leiden. Maar schijn bedriegt ook hier! Haar vader, Simon Douglas-Brown, is een belangrijk en invloedrijk man en haar verloofde, Giles Osborn, is een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Hoe dichter Erika bij de waarheid komt hoe meer de aandacht van de moordenaar naar Erika verschuift. Erika Foster is een inspecteur die nauwlettend in de gaten gehouden wordt vanuit de leiding van het corps. Haar vorige zaak was niet goed afgelopen, hierbij was zelfs haar man om het leven gekomen en dit wordt haar aangerekend.

De aanpak van Erika kan nogal tegendraads zijn. Wanneer de politieleiding, waaronder de commissaris, sommige mensen de hand boven het hoofd houdt, neemt Erika geen blad voor de mond en zegt waar het op staat. Hierbij maakt het niet uit wie ze voor zich heeft. Daar waar ze sommigen van het corps tegen zich heeft, weet ze zich uiteindelijk wel te omringen met collega’s die voor haar door het vuur gaan en die graag met haar werken. Hierdoor staat Erika er niet alleen voor om te achterhalen wie de moordenaar is van het meisje in het ijs.

Persoonlijke Leeservaring

Carla: Zonder enige kennis van de schrijver begon ik in Het meisje in het ijs. Het verhaal start met een ijzersterke proloog en direct werd ik gegrepen door het verhaal. Soms weet je al met 2, 3 bladzijden dat het genieten gaat worden. Daarin had ik me niet vergist!

Het verhaal is erg helder en duidelijk geschreven, zonder ingewikkeld gedoe om de moordenaar zolang mogelijk buiten beeld te houden om vervolgens met een dader op de proppen te komen die compleet uit het niets lijkt te verschijnen. Hiermee wil ik zeker niet zeggen dat het snel in het verhaal duidelijk is wie de dader is, verre van dat!

Ik vond dat het verhaal van Het Meisje in het ijs heel transparant was; terwijl ik met Erika Foster meeliep, ontrolde dit verhaal zich heel logisch. Het mysterie wordt langzaam en gedegen ontrafelt terwijl er een flinke vaart in het verhaal aanwezig blijft. Pas op het einde wordt alles duidelijk.

Een heerlijke spannende thriller met vaart, waar ook mensen van zullen genieten die niet van gruwelijke moorden houden. Dat denk ik omdat de moorden niet erg gruwelijk beschreven worden, de schrijver laat het merendeel aan de fantasie over van de lezer. Ik ben heel blij dat ik dit boek heb gelezen, deze schrijver met deze thriller heb ontdekt en ik zal zeker meer boeken van hem gaan lezen. Waar ik nog blijer van werd; ik ben er intussen achter gekomen dat we meer over Erika Foster kunnen gaan lezen. Kom maar op met die boeken, ik ga ze graag lezen!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten