Het meisje in het bos

Recensie Het meisje in het bos, Kate Hamer

Het meisje in het bos dat is Ruby. Op haar dertiende, na een jeugd van mishandeling, komt ze erachter dat ze geadopteerd is. Ze kan niet bij haar pleegouders blijven en loopt weg.

Het meisje in het bos

| auteur: Kate Hamer | uitgeverij: Meulenhoff Boekerij | paperback en E-book | recensent: Cindy Strijkers- Brakel |

Recensie Het meisje in het bos

Inhoud

In 1983 woont Ruby bij haar stiefouders Barbara en Mick. Ze heeft het daar niet makkelijk want Mick heeft losse handen en hij reageert zijn woede af op Ruby. Regelmatig zit ze onder de blauwe plekken. Op haar dertiende verjaardag vertellen Barbara en Mick dat ze geadopteerd is.

Aan de ene kant is dit is een enorme opluchting voor Ruby. Aan de andere kant roept het ook vragen op. Wie zijn haar echte ouders? Waarom hebben ze haar af gestaan? Waar zijn ze?

Dan gebeurt er thuis iets waardoor Barbara en Mick besluiten dat Ruby niet langer bij hen kan blijven wonen. Ze zetten haar op de trein naar een ander adres. Als Ruby even alleen is, loopt ze weg, het bos in. Ze wil antwoorden op haar vragen en gaat op zoek.

In het bos ontmoet Ruby andere kinderen. Zij wonen daar in een huis, verlaten door hun ouders. Ruby besluit bij hen te blijven in de hoop dat zij haar kunnen helpen. Maar kunnen zij dat wel? Is Ruby daar veilig?

Persoonlijke Leeservaring

Cindy: Het meisje in het bos pakte mij onmiddellijk vast. Toen ik las over Ruby en hoe zij thuis werd behandeld en mishandeld, gingen de haren op mijn armen overeind staan. Ik wilde haar beschermen en ik wilde dat het goed zou komen voor haar. Dit betrokken gevoel komt door de manier van schrijven van Kate Hamer.

Het verhaal is zeer vloeiend en toegankelijk, daardoor wist het me te boeien en kon ik dat gevoel vasthouden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van tevoren andere verwachtingen had van het verhaal. Ik was echt even op het verkeerde been gezet, desalniettemin sprak het me aan. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Ruby en uit dat van haar moeder in 1970. Deze tweedeling maakt het levendig.

Het is geen traditionele thriller want in dit verhaal zit de spanning onder de oppervlakte en voor mij was deze voelbaar. Het gaf me een gevoel van verwachtingen. Ik was enorm verrast door de clou van het verhaal. Dit boek is mijns inziens echt een aanrader voor lezers die van spanning houden met een spiritueel randje.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten