Het Meesterwerk

Recensie Het Meesterwerk, Geir Tangen

Een seriemoordenaar die met Het Meesterwerk onsterfelijkheid najaagt.

Het Meesterwerk

| auteur: Geir Tangen | uitgeverij: The House of Books | paperback | recensent: Carla Kooijman-van Bakel |

Recensie Het Meesterwerk

Inhoud

Viljar Ravn Gudmundsson, een betrouwbare maar intussen een wat ingedutte verslaggever, krijgt een mail van iemand die later een seriemoordenaar blijkt te zijn. De mail wordt verstuurd door iemand die enigszins verontwaardigd en gefrustreerd is over het rechtssysteem dat in zijn ogen niet functioneert. Hij heeft moeite met diegenen die op de dag des oordeels hun straf ontlopen en vrijuit gaan. Zij verdienen straf en die gaat hij ze geven.

Hij staat aan de vooravond van het creëren van Het Meesterwerk! Dat ook hij zijn straf niet zal ontlopen zal hij aanvaarden maar tot die tijd zullen er mensen sterven door zijn toedoen. Schuldigen die hun rechtmatige straf hebben ontlopen. Aan het einde van de mail wordt hij wat concreter en omschrijft hij een vrouw die zal worden gestraft de dag nadat de mail is verstuurd. Viljar die de mail ook laat lezen door een collega, komt samen met deze collega tot de conclusie dat dit een idioot moet zijn die maar wat roept!

De volgende dag blijkt echter dat er wel degelijk een vrouw wordt vermoord. Ontkennen dat het iets met de mail te maken heeft, lijkt nu niet meer aan de orde. Voordat hij het goed en wel met de politie overlegt krijgt hij een tweede mail, anders maar even onheilspellend!

Persoonlijke Leeservaring

Carla: Laat ik vooropstellen dat ik liefhebber ben van Scandinavische thriller series en intussen ook van dito boeken. Toen ik begreep dat we hier te maken hadden met een debuterende schrijver uit Noorwegen wist ik meteen dat ik dit boek wilde lezen. Waarom ik, en velen met mij, een zwak hebben voor Scandinavische thrillers weet ik niet precies maar wederom word ik niet teleurgesteld!

We zitten in 2014 en krijgen geregeld een terugblik in 2010, zodat we erachter komen wat er in het verleden is gebeurd wat er in het heden toe doet. We krijgen ook een blik in de geest van de serie moordenaar, zonder dat we direct te weten komen wie hier denkt. Alleen dat hij een Meesterwerk aan het scheppen is!

Nee, het duurt zelfs echt lang voordat het duidelijk wordt wie degene is die verantwoordelijk is voor de naargeestige mails en de uitvoering hiervan. Het verhaal wordt goed opgebouwd, heel langzaam wordt het mysterie ontrafelt, zonder dat de vaart uit het verhaal gehaald wordt. Er gebeurt erg veel in korte tijd. Een aantal keer heb ik gedacht dat ik wist wie de dader was, maar ik gunde me de tijd niet om er goed over na te denken, ik wilde namelijk doorlezen.

Voor mij geldt dat ik weer een schrijver heb ontdekt waar ik meer van zou willen lezen!

 

Winactie Het Meesterwerk

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Het Meesterwerk wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 11 februari middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten