9200000095274366

Recensie Het leven in één keer, Keith Stuart

Een roman over een vader en dochter die samen leven vol van liefde, hoop en doorzettingsvermogen.

Het leven in één keer is een roman over een vader en dochter die samen leven vol van liefde, hoop en doorzettingsvermogen. Persoonlijke recensie.

| auteur: Keith Stuart | uitgeverij: Harper Collins | paperback & Epub | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Het leven in één keer

Inhoud

Tom en de 15-jarige Hannah wonen al jaren samen nadat hun vrouw en moeder hun verlaten heeft. Hannah heeft een ernstige hartafwijking, waarvan de klachten steeds meer verergeren.

Naast de zorgen om Hannah, heeft Tom ook zijn zorgen om het kleine theater in Somerset, Het Willow Tree Theatre, waarvan Tom directeur is. Elk jaar regelt hij  voor Hannahs verjaardag een toneelstuk speciaal voor haar Het toneelgezelschap is een hechte groep die elkaar steunt in voor en tegenspoed.

Het leven van Tom en Hannah zit letterlijk in een rollercoaster door deze tegenslagen. Het is de vraag of Hannah nog lang te leven heeft en besluit haar vader te laten daten. Als ze er dan straks niet meer zal zijn, dan is hij tenminste niet alleen. Ondertussen wordt Hannah ook verliefd.

Door de problemen lijken Tom en Hannah elkaar minder te begrijpen, maar niks blijkt minder waar. De zorgen in hun leven maken dat ze hun eigen emoties ervaren die hun beiden sterker maakt in het verhaal. Wanneer hun vrouw en moeder Elisabeth terugkomt omdat ze heeft gehoord dat de gezondheid van Hannah slechter is geworden, merk je wat dit doet met Tom en Hannah. Mag ze zich wel moeder voelen over Hannah? Hoe gaan ze om met haar terugkeer?

Hannah besluit voor haar vader een verrassing op poten te zetten die het theater zou moeten redden. Met behulp van de toneelgroep en haar vriendje regelt ze in het diepste geheim de verrassing. Hoe zal Tom hierop reageren?

Het einde sluit prachtig en krachtig af. Een verhaal die de kracht tussen vader en dochter laat voelen.

Persoonlijke beleving

Antoinette (42): de cover en titel maakte mij nieuwsgierig naar de inhoud van het verhaal. In het begin moest ik echt in het verhaal komen en was ik niet overtuigd van het verhaal. Het geheel voelde afstandelijk af en ik voelde niet echt de diepgang en emotie in het verhaal.

Nadat ik het boek een tijdje opzij had gelegd, gaf ik het een tweede kans. Gelukkig maar want het is uiteindelijk een prachtig verhaal vol van emoties en liefde. Alhoewel Tom en Hannah de hoofdpersonages zijn, doen de andere personages niet onder aan het geheel. Juist hun rol maakt het verhaal tot een geheel en geven het verhaal net dat beetje meer.

Eerlijk gezegd had ik gehoopt op meer bij dit verhaal. Het is een goed opbouwend verhaal, maar mist een bepaalde emotie over het geheel, waardoor het verhaal niet continu onder de huid bleef zitten. Er had meer in kunnen zitten qua emotie en overtuiging.

Het begin is zoals gezegd wat rommelig, maar bouwt zich later beter op. Het eind is goed uitgewerkt en maakt het verhaal af. Een boek dat ik met verschillende gevoelens heb gelezen. Het is zeker geen slecht boek, maar helaas was het voor net niet dat beetje meer waar ik op gehoopt had.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Eerder verschenen recensies

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten