Het klaprozenjaar

Recensie Het klaprozenjaar, Corina Bomann

Het klaprozenjaar gaat over een zoektocht naar liefde en herkenning.

Het klaprozenjaar

| auteur: Corina Bomann | uitgeverij: Boekerij | paperback en e-book | recensent: Yvonne Vogels |

Recensie Het klaprozenjaar

Inhoud

Het klaprozenjaar gaat over Marianne en haar dochter Nicole.

De band tussen hen is heel sterk, Marianne heeft Nicole alleen opgevoed en een vader is nooit in beeld geweest. Als Nicole zwanger is, kan haar geluk niet op. Haar grootste wens gaat in vervulling, ze heeft altijd een groot gezin gewild.
Bij prenataal onderzoek blijkt helaas dat haar kindje waarschijnlijk een erfelijke hartafwijking heeft, maar in haar familie en de familie van haar man komen geen hartafwijkingen voor.

Als Nicole bij haar moeder navraag doet over haar vader begint Marianne te vertellen. Over haar jeugd met haar ouders in Duitsland, de verhoudingen tussen Duitsland en Frankrijk die zelfs 30 jaar na de Tweede Wereldoorlog nog zeer gespannen zijn. Het verdriet wat haar dit deed en haar bijzondere reis naar Frankrijk waar ze haar grote liefde leerde kennen en ook weer verloor. Hoe eenzaam ze hierna werd. Dit raakt Nicole diep, en doet haar besluiten om op onderzoek te gaan naar haar vader en de geschiedenis van haar moeder.

Om haar kindje een goede basis te kunnen geven moet ze eerst haar eigen vader vinden. Zal Nicole haar vader vinden? En hoe zal het haar kindje vergaan, met deze bijzondere hartafwijking?

Persoonlijke Leeservaring

Yvonne: Ik heb genoten van dit boek dat vol staat met romantische ontmoetingen, verliefdheid maar ook verdriet en zorgen. Ik vond het bijzonder om te lezen dat er zoveel jaar na de Tweede Wereldoorlog nog zoveel haat en onbegrip over en weer was tussen de Fransen en de Duitsers en vond het ook wel erg verdrietig om hierover te lezen. Meer ook omdat dit nog steeds speelt. Wij veroordelen ook hele bevolkingsgroepen om de daden die hun voorouders in het verleden gedaan hebben. Waarom kunnen we niet naar de persoon kijken en vergeten wat hun afkomst of religie is? Dat was een van de vragen die de auteur bij mij losmaakte.

Maar bovenal heb ik genoten van de romantiek die de boventoon heeft in dit boek. De verhouding van Marianne met de vader van Nicole was bijzonder romantisch ze waren enorm verliefd op elkaar en uit deze liefde is Nicole geboren.
Tijdens het lezen voelde ik de romantiek door hun aderen stromen, en tegelijkertijd ook het verdriet omdat deze liefde niet voor altijd zou zijn.

Wat Nicole mee maakt, de zorgen om haar kindje en haar relatie met de vader van haar kindje maakte het voor mij compleet. Het heeft me geraakt omdat het leven ook nu nog steeds zo kwetsbaar is, en dat je niet altijd mensen moet laten gaan omdat ze boos zijn. Vaak zit er achter die boosheid of verdriet een groot geheim wat hen zo gemaakt heeft.

Het is echt een feelgood romantisch verhaal wat mijn hart gestolen heeft. Het verhaal nam me mee in de tijd, ik voelde mezelf tussen de klaprozen staan in het mooie Frankrijk. Ik was zelf ook bij het onderzoek bij de gynaecoloog met Nicole. Bijzonder hoe deze schrijfster dat voor elkaar heeft gekregen.

 

Winactie Het klaprozenjaar

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Het klaprozenjaar wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 3 december middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten