Het intieme vreemde

Recensie Het intieme vreemde, Jente Jong

Intieme vreemde is een boek dat kanker en wat het met je kan doen als nabestaande, rauw en puur beschrijft.

Het intieme vreemde

| auteur: Jente Jong | uitgeverij: Querido | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Het intieme vreemde

Inhoud

Sarah, een jonge vrouw heeft haar moeder nauwelijks gekend. Haar moeder overleed aan kanker toen ze twee jaar was. Maar wat zou ze graag haar moeder terug zien. Christie, de vriendin van haar vader, blijkt helaas dezelfde ziekte te hebben en zal niet meer beter worden. Christie heeft na het overlijden van haar moeder, deze rol in het leven van Sarah vervuld.

Ondanks haar therapie, die Sarah al jaren volgt, lijkt ze een redelijk leven te leiden. Ze zit in een theatergroep waarmee ze geregeld op het podium staat. Dan stapt ze midden in een theatervoorstelling op. Haar medespelers zetten haar buiten de voorstelling die voor haar een belangrijke rol blijft spelen in haar leven. Ze bezoekt bijna elke voorstelling en reist hiervoor door het hele land. Doet ze hier wel goed aan?

Ondertussen werkt ze bij de Albert Heijn. Ze is ervan overtuigd dat 1 van de klanten haar moeder is. Het gevoel is zo sterk dat ze deze vrouw op allerlei manieren in haar buurt wil hebben. Elke dag zoekt ze de winkel af, in de hoop dat ze haar weer ziet. Dan ontmoet ze haar oude schoolvriend waarmee ze vroeger alles besprak. Zijn moeder beantwoorde veel vragen die beiden hadden in hun jonge jaren. Ze overtuigt hem ervan dat ze haar moeder gevonden heeft. Kan hij haar helpen om staande te blijven in deze harde wereld?

Sarah zinkt steeds verder weg en kan aan niet anders meer denken dan dat ze haar moeder weer heeft gevonden. Kan Sarah zich staande houden in haar eigen wereld? Levert haar zoektocht naar haar oude, overleden moeder en haar nieuwe gevonden moeder haar naar de waarheid? Sarah’s leven komt steeds meer op losse schroeven te staan. Zal Sarah haar eigen waarheid onder ogen durven komen?

Klopt het gezegde “als je er maar lang genoeg in geloofd, wordt het de waarheid” voor Sarah?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (40): Jente Jong heeft een prachtig debuut weten ze schrijven. Het verhaal begint zomaar en leest in het begin warrig. Tjonge wat een gevoel legt zij in dit boek. Toen ik eenmaal door had wat Jente Jong met dit boek wilde vertellen, kroop het onder mijn huid.

Intieme vreemde is een boek dat kanker en wat het met je kan doen als nabestaande, rauw en puur beschrijft. Sarah is zo zoekende dat ze elk handvat pakt om het voor haar als geloofwaardig te maken. Haar leven draait alleen maar om haar eigen waarheid, terwijl ze juist dieper zinkt.

Het intieme vreemde is een boek waar je in moet komen maar je daarna zo pakt en je met Sarah begaan bent. Ik heb een aantal keer het boek er opnieuw bij gepakt. Alleen maar om de prachtige poëtische zinnen te herlezen. Een aanrader is het waarbij ik Jente Jong onder de auteurs schaar, waarvan ik haar volgende werken zeker in de gaten ga houden.

 

De uitgeverij heeft 1 exemplaar toegezegd voor deze winactie.

 

Winactie Het intieme vreemde

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Het intieme vreemde wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 22 oktober middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten