het huwelijkspact

Recensie Het huwelijkspact, Michelle Richmond

Het Huwelijkspact van Michelle Richmond is een zinderende thriller die je hartslag zeker omhoog zal krijgen.

het huwelijkspact

| auteur: Michelle Richmond | uitgeverij: Prometheus | paperback en E-book | recensent: Evy De Brabander |

Recensie Het huwelijkspact

Inhoud

Jack is therapeut en heeft Alice enkele jaren geleden leren kennen toen ze wou stoppen met drinken. Ze werden vrienden, begonnen te daten en kochten een huis. Nu wil Jack Alice nooit meer kwijt en hij vraagt haar ten huwelijk. Hij is bang dat haar wilde, impulsieve karakter uit haar jonge jaren ooit weer de kop opsteekt, maar hij wil haar ook het gevoel geven dat ze niet alleen op de wereld is, na de dood van haar vader.

Wanneer Alice, die nu advocate is, na een gewonnen zaak drie dagen voor dé dag in haar euforie een klant uitnodigt voor de bruiloft verwacht ze eigenlijk niet dat deze daar op ingaat. Maar de klant, Finnegan, is erg blij met de uitnodiging en verschijnt op de bruiloft met een bijzonder huwelijkscadeau. Dat cadeau geeft Jack en Alice de kans om zich aan te sluiten bij Het Pact, een groep mensen die zich inzetten voor het behoud van het huwelijk.

Het Pact past de principes van het Britse recht toe op het instituut huwelijk en daarbij hoort Het Handboek. De sfeer rond het cadeau is raadselachtig maar intrigeert het pasgehuwde stel zodanig dat ze het bijhorende contract tekenen zonder écht na te denken over de manier waarop Het Pact te werk gaat en waar ze zich eigenlijk aan overgeven….

Het volgen van de vele regels die vasthangen aan een lidmaatschap bij Het Pact blijkt toch meer moeite te kosten dan vooraf ingeschat. Wanneer Alice eerst gemonitord en daarna ook meegenomen wordt voor een ‘overtreding’ gaan alle alarmbellen rinkelen bij Jack. Hebben ze er alles werkelijk alles voor over om hun huwelijk te laten slagen? Hoe ver drijft Het Pact de navolging van de regels door? Eén ding is duidelijk…Het lidmaatschap van Het Pact is levenslang….

Persoonlijke Leeservaring

Evy De Brabander: Het verhaal heeft iets origineels omdat het niet over een moord of een verdwijning gaat die moet opgelost worden door een team rechercheurs. Maar langs de andere kant had ik óók het gevoel dat ik het allemaal wel al een keer gezien of gehoord had. En dat komt misschien omdat het boek mij aan een film doet denken die ik ooit heb gezien, maar waar ik nu de titel helemaal van kwijt ben.

In eerste instantie moest ik erg wennen aan de schrijfstijl. Ik dacht na de eerste 30 bladzijden niet dat ik me in het verhaal zou kunnen inleven, maar later vloog ik in de spannende momenten echt door de pagina’s heen. Ik MOEST gewoon weten wat er zou gebeuren. Wat me wel is blijven storen gedurende het hele boek zijn de vaak wat bizarre zinsconstructies. Mijn gevoel zegt dat dit aan de vertaling ligt, maar om dat zeker te weten zou ik de Engelstalige versie moeten lezen.

De sfeer die in het boek hangt is zwaar en drukkend. Er is bij Jack en Alice een toenemende wanhoop en onmacht te voelen. Zij willen graag zelf de controle over hun leven terug maar intussen lijkt dat steeds verder en verder van hun af te komen liggen. Ik hou wel van dit psychologische tintje. Er is op bepaalde momenten zeker ook een fysieke dreiging aanwezig, maar die is voor mij toch ondergeschikt aan de psychische dreiging.

Dit boek is absoluut slecht geweest voor mijn nachtrust, ik kón het gewoon niet wegleggen. Ik heb genoten van de spannende momenten. De rustpauzes tussendoor kon ik goed gebruiken om mijn hartritme weer enigszins op normaal niveau te krijgen. Het is geen hoogstaande literatuur, maar het plot zit goed in elkaar en het boek kan terecht een thriller genoemd worden.

 

Winactie Het huwelijkspact

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Het huwelijkspact wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 17 september middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten