Recensie Het huis van je dromen, Veronica Henry

Het huis van je dromen is een boek dat heerlijk wegleest, ideaal voor op vakantie!

Het huis van je dromen

| auteur: Veronica Henry | uitgeverij: Boekerij | paperback en E-book | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Het huis van je dromen

Inhoud

Het huis van je dromen begint met een heel beeldende routebeschrijving naar Hunter’s Moon, waarin het huis wordt bestempeld als het perfecte droomhuis. Makelaar Belinda Baxter is net gearriveerd bij Hunter’s Moon, omdat ze door de eigenaresse, Sally, is benaderd. Ze voelt dat er veel op het spel staat en dat ze heus niet de enige makelaar is die geraadpleegd wordt. Toch heeft ze er al snel een goed gevoel bij, dit huis zal zij op de markt gaan zetten! Naja, markt…

Omdat de verkoop met nogal heftige emoties gepaard gaat, Sally’s man is plotseling ernstig ziek geworden, stelt ze voor om er een discrete verkoop met Open Huis van te maken. Daar gaat haar droom van dit schitterende huis in haar etalage, het verkoopbord met haar naam erop in de tuin, de advertenties in de kranten met haar logo erbij. Tijdens de rondleiding stuiten ze op een portret van de schoonmoeder van Sally, Margot Willoughby, en haar werkplek. Zij was een heel bekende schrijfster, alweer een punt waarom het jammer is dat Belinda de verkoop van Hunter’s Moon niet van de daken kan schreeuwen.

Bij terugkomst op kantoor, nadat ze Hunter’s Moon heeft verlaten zonder concrete afspraken te maken met Sally, blijkt er een aanvraag binnen te zijn gekomen voor de taxatie van een huis wat bij haarzelf heel veel emotie oproept. Kan ze het wel aan om terug te gaan naar het huis dat ze zelf met zoveel liefde heeft verbouwd en waar ze dacht gelukkig te worden? Ze bedenkt dat dit het moment is om dat stuk van haar leven echt af te kunnen sluiten en besluit meteen een afspraak te maken.

Terugblik

Vanaf hoofdstuk 8 wordt er teruggeblikt naar 1967, waar Sally net haar baantje, dat belachelijk goed betaalde, heeft opgezegd. Terwijl ze onderweg naar huis aan het piekeren is hoe ze de huur van haar kamer moet gaan betalen, ziet ze iemand in de goot liggen. Na een korte aarzeling stapt ze toch op de jongen af. Hij ziet er niet gevaarlijk uit en het lijkt erop dat hij echt hulp nodig heeft. Die beslissing blijkt grote gevolgen voor de rest van haar leven te hebben!

Persoonlijke Leeservaring

Inge (34): Het vorige boek van Veronica Henry, Echte liefde vind je in de boekhandel, heb ik niet gelezen. Het zijn op zichzelf staande boeken, maar ik lees net in de recensie van de andere Inge dat ook dat verhaal zich in Peasebrook afspeelt. De ondertitel van Het huis van je dromen, “Als je onverwachts je droomhuis vindt, moet je dan je leven omgooien?” doet vermoeden dat de hoofdpersoon haar leven omgooit omdat ze haar droomhuis vindt, maar dat is niet waar. Haar leven verloopt toevallig zo en gelukkig komt aan het eind alles goed!

Natuurlijk zitten er wel heel veel toevalligheden in het verhaal, maar dat heb ik niet als storend ervaren. Vooral met Sally heb ik erg meegeleefd; af en toe voelde het alsof ik over haar schouder mee aan het kijken was met haar belevenissen en avonturen.

De beschrijvingen in Het huis van je dromen zijn heel beeldend; bij de aankomst van Belinda bij Hunter’s Moon kreeg ik meteen een beeld van het imposante huis, bij de aanblik van het portret van Margot voelde ik bijna de ogen priemen, bij een bepaald gerecht rook ik bijna de geur. Dit is voor mij een bijna nieuwe ervaring, ik heb dat tot nu toe alleen nog bij de boeken van Gregg Hurwitz gehad.

Zou ook dit boek verfilmd worden? Ik zou ‘m zeker gaan kijken, net als dat ik de nieuwe boeken van Veronica Henry ook zal gaan lezen!

 

Winactie Het huis van je dromen

Regels voor deelname

(LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)

  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.
  •  

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten