het hart van kwaad

Recensie Het hart van het kwaad, Luca D`Andrea

Antoinette: ‘Het hart van het kwaad is een echte aanrader voor mensen die graag tot het einde verrast willen worden. Ik dacht een paar keer te weten hoe het verhaal in elkaar stak, maar het tegendeel was waar.’

het hart van het kwaad

| auteur: Luca D`Andrea | uitgeverij: Xander | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Het hart van het kwaad

Inhoud

Jeremiah Salinger, door de meesten Salinger genoemd, gaat samen met zijn vrouw Annelise en dochter Clara een paar maanden naar het kleine Italiaanse geboortedorp van Annelise. De van oorsprong Amerikaanse Salinger, is documaker. Samen met zijn beste vriend, Mike McMellan, zijn ze al jaren een succesvol duo. Enkel is het wel een goede keuze om naar het dorp Siebenhoch, het hart van het kwaad, te gaan?

Salinger wil, nu hij in Italië is, samen met Mike een docusoap maken over de reddingsbrigade Dolomieten. Mike komt een tijdje naar Italië. Ze ondernemen een aantal spannende tochten met de reddingwerkers, waar Mike alles filmt. Salinger blijft op de basis en schrijft de verhalen. Als op een dag Mike niet lekker is, gaat Salinger mee met de helikopter  om te filmen.

Dan slaat het noodlot toe. De reddingshelikopter verongelukt en Salinger is de enige overlevende. Ondanks zijn lichamelijke verwondingen, waar hij snel van opknapt, blijven zijn gedachten maar malen. Het gaat psychisch niet goed. Hij heeft veel nachtmerries en droomt over het ‘beest’ wat hem naar de ijsspleet heeft geroepen. Maar is dit wel echt? De medicijnen die hij krijgt neemt hij niet in. Toch wil Salinger doorgaan met schrijven, ondanks dat hij Annelise een sabbitical jaar heeft beloofd.

Evi, Markus en Kurt

Dertig jaar geleden zijn Evi, Markus en Kurt op beestachtige wijze vermoord op de Bletterbach. In het kleine dorp weet iedereen alles van elkaar, maar worden ook geheimen gedeeld. De mensen zijn niet blij dat hij begint te graven in het verleden. Wat weet de vader van Annelise,Werner, van deze moorden?

Evi heeft  in 1985 een relatie met Kurt en wil graag een baan bij het natuurmuseum. Zij is gek op de Bletterbach en heeft hierin ook een studie gedaan, maar wat heeft zij ontdekt? Welke gevolgen heeft dit voor de Bletterbach? Markus, het broertje van Evi, wordt door haar opgevoed.  Hun moeder is alcoholist en vader is er niet. Samen ondernemen ze geregeld wandelingen.

Salinger duikt de archieven in en merkt dat de diegene die de lichamen geborgen hebben destijds, allemaal een verborgen agenda hebben. En wat heeft het bezoekerscentrum van Markus ermee te maken? Als hij uiteindelijk de puzzelstukjes naast elkaar heeft weten te leggen, schrikt hij van de conclusie. Hij gooit het geheel geschreven verhaal  op zijn pc, in de prullenbak. Als Annelise deze vindt en opent schrikt ook zij zo van de gebeurtenissen, dat zij samen met haar vader naar de moordplaats teruggaat. Ze wil de waarheid van hem horen. Ondanks dat het pijpenstelen regent gaan ze de Bletterbach op.

Als Salinger ontdekt waar Annelise heen is, belt hij Max , de plaatselijke Chef op, om Annelise te zoeken. Hij zet hierdoor onbedoeld het leven van zowel Annelise als Clara op het spel om de onderste steen boven te krijgen. Als Salinger Max, Werner en Annelise confronteert met zijn laatste bevindingen, breekt het beest los. Weet Salinger de moorden op Evi, Kurt en Markus op te lossen? Worden de dader nu eindelijk berecht?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Het hart van het kwaad is een goed opgezet boek. Het heeft mij wel de nodige aandacht gevergd, maar ik kreeg er wel wat voor terug!

De onderlinge relaties worden goed opgebouwd en maakten mij nieuwsgierig. Welke invloed hadden deze op het onderzoek van Salinger? Tot op het laatste moment had ik niet door wat de redenen waren voor de moorden. De clou is sterk bedacht en ik vind deze tot een sterke climax gebracht.

Het boek heeft per hoofdstuk, sub-hoofdstukken. Deze bevatten soms maar enkele zinnen. Dit heeft geen meerwaarde, vind ik. Het las hierdoor wat verwarrend. Waarom deze keuze? Ik had het gevoel daar de clou van te missen. Het had geen enkele invloed op de verhaallijn.

Het boek is een echte aanrader voor mensen die graag tot het einde verrast willen worden. Ik dacht een paar keer te weten hoe het verhaal in elkaar stak, maar het tegendeel was waar.

Winactie Het hart van het kwaad gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 14 mei middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten