Het geheim van een moeder

Recensie Het geheim van een moeder, Renita De Silva

Wat is Het geheim van een moeder een intense roman over het betoverende India en de onthulling van een familietragedie.

Het geheim van een moeder

| auteur: Renita De Silva | uitgeverij: Boekerij | paperback en E-book | recensent: Fany Van Hemelen |

Recensie Het geheim van een moeder

Inhoud

Jaya heeft zelf recent haar kindje Arun verloren aan wiegendood en voelt zich enorm schuldig. Wanneer ze bij het opruimen van de spullen van haar overleden moeder Sudha twee dagboeken vindt, besluit ze op zoek te gaan naar antwoorden. De verhalen die ze leest tonen een andere moeder dan ze kende en uiteindelijk beslist Jaya om de raadsels die de brieven tonen te gaan uitzoeken. Op foto’s staat namelijk een jongetje dat ze precies herkent maar het juiste antwoord moet ze blijkbaar in India gaan zoeken. In een vervallen ruïne waar ooit een brand was en bij Kali een rare vrouw.

Het geheim van een moeder wordt vanuit 4 vrouwen verteld. We gaan door hun ogen terug in de tijd en ontdekken hoe het heden en verleden verbonden zijn met elkaar. Durga is het meisje dat haar tweelingbroer verloor en zich al heel haar leven schuldig voelt. Wanneer ze, door het ongeluk van haar ouders, moet verhuizen, bloeit ze open en voelt ze dat ze eindelijk zichzelf mag zijn. Jaya is de verdrietige vrouw die op zoek gaat naar zichzelf en haar moeder Sudha. Kali is de op het eerste zicht krankzinnige vrouw met een vreselijk verleden.

Verraden hoe het verhaal afloopt zou fout zijn maar een ding is zeker. Het geheim van een moeder gaat over een onthutsend familiegeheim dat alles verandert voor altijd.

Persoonlijke Leeservaring

Fany: Wat was dit een intens droevige maar ook hoopvolle reis in het leven van vier vrouwen. Het geheim van een moeder nam me mee op sleeptouw in een andere cultuur. Naast deze reis, waarbij ik India in zijn geuren en kleuren proefde, ontmoette ik een aantal sterke vrouwen.

Deze vier vrouwen stonden symbool voor de afwijzing en pijn die bepaalde gebruiken en eisen kunnen veroorzaken. Allen probeerden ze te voldoen aan de hoge verwachtingen die de maatschappij hen oplegde. Sommige van hen hadden geheimen of een verborgen agenda om te kunnen overleven. Vaak bleek dat dingen anders waren dan ze leken en mysteries werden opgehelderd.

Het geheim van een moeder is fictie maar wie weet wat vrouwen in het echt moeten doen om zich staande te houden. Een groot deel van het verhaal gaat over India maar ook onze Westerse maatschappij legt, weliswaar op een andere manier, druk op vrouwen. Deze prachtige roman is zo meeslepend geschreven dat het voelde alsof deze ervaringen echt waren.

Ik kwam, door dit boek, in India en voelde de pijn, de angst maar ook de vreugde van de sterke vrouwen in Het geheim van een moeder. Als je graag reist naar een andere wereld en een boek wilt beleven met al je zintuigen dan moet je Het geheim van een moeder lezen!

 

Winactie Het geheim van een moeder

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Het geheim van een moeder wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 7 april middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten