het enige boek in je koffer

Recensie Het enige boek in je koffer, Pip & Maki

Het enige boek in je koffer is wel een passende titel: Ga je op vakantie met kinderen in verschillende leeftijden, dan hoef je maar 1 boek in je koffer te stoppen en dat is deze!

het enige boek in je koffer

| auteur: Pip & Maki | illustrator: Pip & Maki | uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren | hardcover | recensent:Carla Kooijman-van Bakel|

Recensie Het enige boek in je koffer

Inhoud

Het enige boek in je koffer is een fraai gebonden boek, waar vast wel een plekje voor overblijft in je eigen koffer. De verhaaltjes en versjes in dit boek zijn geschikt voor meerdere leeftijden. Zolang een kind een verhaaltje voorlezen leuk vindt, is er wel een verhaal te vinden in dit boek. De verhalen en verzen zijn voorzien van leuke prenten die in een goed voorleesboek natuurlijk niet mogen ontbreken!

Er staan langere verhalen in zoals ‘Sela & Sjaak’ die natuurlijk erg geschikt zijn voor kinderen die hun aandacht wat langer bij een verhaal kunnen houden. De korte vers zoals ‘Piratenschip’ is meer voor de jongere kinderen, bij wie de aandacht weer sneller zal verslappen.

De titel van het boek is wel passend: ga je op vakantie en je hebt kinderen in verschillende leeftijden dan hoef je maar 1 boek in je koffer te stoppen en dat is deze!

Persoonlijke Beleving

Carla: Verhalen voorlezen vind ik alleen leuk als mijn publiek de aandacht ook bij het verhaal kan houden. Dit boek heb ik getest op meerdere kinderen in de leeftijd van 1 tot 6 jaar. Nu is het natuurlijk zo dat het ene kind het nu eenmaal leuker vindt om voorgelezen te worden dan het anderen, maar het was al snel duidelijk dat dit boek geschikt was voor meerdere leeftijden. Het was leuk te ontdekken dat zodra ik het boek weer pakte en begon door te bladeren dat de kinderen dan meteen begonnen te roepen “die” als ik moest stoppen met bladeren en moest gaan voorlezen!

Ondanks dat je natuurlijk voorleest voor kinderen, ontkom je er natuurlijk niet aan dat je zelf ook persoonlijke favorieten hebt. ‘De papasaurus’ is een geweldig verhaal van het jongetje Timo die met zijn vader naar de dierentuin gaat. De vader is duidelijk enthousiaster over de dieren dan Timo, die eigenlijk meer interesse heeft in allerlei Dinosaurus soorten die nu net niet aanwezig zijn in de dierentuin. Maar daar heeft de vader een geweldige oplossing voor bedacht!

Het verhaal ‘Visserman Fred’ vond ik ook erg leuk om voor te lezen. Hoewel ik hier zelf meerdere keren de fout in ging en in plaats van Visserman Fred iets uitkraamde wat hier wel op leek. Wat meer met een snoepje en een reclame had te maken, misschien was dat stiekem ook wel opzet van Pip en Maki!

Mijn meest favoriete versje was echt: ‘Frans is Frans’. Ik houd van versjes voorlezen die rijmen en waar een lekkere cadans inzit. Verder kan je dit gedichtje niet zonder glimlach lezen denk ik!

Al met al echt een heel leuk voorleesboek, ook als je koffer weer is uitgepakt!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten