Het einde van de eenzaamheid

Recensie Het einde van de eenzaamheid, Benedict Wells

Het einde van de eenzaamheid door Benedict Wells is een krachtig familiedrama over pijn, oneindige liefde en hoop.

Het einde van de eenzaamheid

| auteur: Benedict Wells | uitgeverij: Meulenhoff | paperback en e-book | recensent: Fany van Hemelen |

Recensie Het einde van de eenzaamheid

Inhoud

Jules ligt na een motorongeluk in het ziekenhuis. Zijn gedachten gaan terug naar vroeger. Hij leeft samen met Liz, zijn oudste zus en Marty, zijn broer, in een doodgewone familie. Ze kibbelen, genieten van het leven en gaan elk jaar op vakantie naar Frankrijk. Tot er een tragisch ongeluk is waarbij hun ouders sterven.  Ineens stopt hun “normale” leven. Als ze gescheiden worden op een internaat, hebben ze elk hun eigen manier om met deze nieuwe situatie om te gaan.

Jules wordt, van de onbezorgde jongen, stil en bang.  Liz reageert rebels en raakt verslaafd aan drugs. Marty was al een beetje de betweter en de “nerd” van het gezin en hij neemt nu nog meer afstand van Jules dan voor het ongeluk. Uiteindelijk groeien ze alledrie uit elkaar.

Dan leert Jules Alva kennen. Dit mysterieuze meisje wordt een echte vriendin voor hem. Het leven gaat verder. Jules en Alva verliezen elkaar meermaals uit het oog. Toch kunnen ze de ander niet vergeten. Uiteindelijk komen ze terug samen. Jammer genoeg slaat het noodlot opnieuw toe.

Hoe voelen verdriet en eenzaamheid?  Wat betekent familie?  En hoe ga je door na een verschrikkelijk voorval?

Persoonlijke Leeservaring

Fany: Ik ben erg benieuwd of nieuwe boeken van deze schrijver net zo subtiel geschreven en pakkend zijn als dit verhaal! 

Met gevoel en veel oog voor detail, toont deze schrijver de emoties van het drietal.  Het mooie van het verhaal is hoe haarscherp de auteur elke situatie en elk gevoel beschrijft. Hierdoor leef je mee met de personages.  Na hun moeilijke tijd ervaar je ook de hoopvolle dingen in het leven van Jules, Liz en Marty. Je gaat mee op reis door de tijd met deze kinderen en ziet ze met vallen en opstaan volwassen worden.

De auteur laat je voelen hoe deze kinderen omgaan met hun verlies. Soms lijkt dit boek kil, want hij kijkt slechts naar vaak erge dingen, maar niets is minder waar. Tussen de lijnen door ervaar je de pijn, de boosheid en het eenzame gevoel van Jules en de anderen. De liefde in dit boek is soms een zacht briesje en soms net een storm.  Sommige vragen rond de dood blijven ook voor Jules onbeantwoord. Dit was een kleine teleurstelling voor mij, want ook ik was nieuwsgierig naar de raadsels in het boek. Hoewel, misschien is dit net hetgeen wat het boek zo echt maakt: je voelt echt zijn teleurstelling.

Dit is geen luchtig boek maar een krachtig drama. Toch voel je dat Jules, Marty en Liz stilaan ook opnieuw leren genieten van het leven.

Winactie Het einde van de eenzaamheid gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 11 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten