Het Cassandra-effect

Recensie Het Cassandra-effect, Wendy Walker

Het Cassandra-effect gaat over twee tienerzusjes die drie jaar eerder verdwenen. Cassandra komt terug, vertelt dat ze ontvoerd zijn naar een eiland. Maar waar is Emma dan nu?

Het Cassandra-effect

| auteur: Wendy Walker | uitgeverij: HarperCollins | paperback en e-book | recensent: Yvonne Vogels |

Recensie Het Cassandra-effect

Inhoud

Dit boek gaat over de tienermeisjes en zusjes Emma en Cassandra Tanner, 3 jaar geleden zijn ze beiden spoorloos verdwenen. De auto van Emma wordt teruggevonden bij het meer, net als haar schoenen die aan de waterkant staan. Van Cassandra, ofwel Cass, ontbreekt ieder spoor.

Drie jaar later staat Cass opeens weer op de stoep bij de haar moeder, Judy Martin. Cass vertelt de FBI en de forensisch psychiater dr Abigail Winter dat ze drie jaar geleden ontvoerd zijn. Ze zijn naar een eiland gebracht en hebben daar al die tijd gewoond . Emma is achtergebleven op het eiland vertelt ze, en ze zegt dat ze haar moeten gaan zoeken voordat het te laat is. Tijdens deze gesprekken vertelt Cass veel over haar verleden, het gezin waarin ze is opgegroeid. Over haar narcistische moeder en haar manipulatieve zus, maar ook over haar vreemde stiefvader en stiefbroers.

Cass zegt meermaals tijdens deze verhoren, mensen geloven alleen wat ze willen geloven. Die uitspraak blijkt meer dan eens waar te zijn. De gesprekken met de psychiater dr Abigail Winter zijn bijzonder en iedereen twijfelt op een bepaald punt aan de waarheid, wat is de waarheid eigenlijk? Is Cassandra toch misschien de manipulatieve zus? Maar vooral, waar is Emma?

Persoonlijke Leeservaring

Yvonne: Na het lezen van de achterflap was het voor mij meteen duidelijk dat dit een goed geschreven boeiend boek zou zijn. Het verhaal werd verteld vanuit het oogpunt van zowel Cass als het oogpunt van dr Abigail Winter. Dit maakte het verhaal erg spannend omdat de psychiater Abby natuurlijk bezig is om het gedrag en het verhaal van Cassandra te ontleden. Cassandra geeft heel gedoseerd steeds meer informatie prijs over wat er gebeurd is met haar en haar zus Emma in die drie jaar dat ze weg waren.

Ik  las vooral vanuit haar oogpunt over hoe het zover gekomen was, wat ze allemaal had meegemaakt in haar leven in het gezin Tanner / Martin. Hoe het was voor haar om op te groeien met een narcistische moeder en een misschien wel net zo narcistische zus. De schrijfster vertelde beide verhalen met veel passie en veel overtuiging. Je voelde jezelf meteen helemaal in het verhaal komen. Dit is altijd erg prettig.

Waar ik soms wel wat moeite mee had was het verspringen van de tijd. Dit was niet altijd even duidelijk en soms las je over een periode van voor de ontvoering maar dan sprong je nog verder terug in de tijd. Dit werd wel altijd goed uitgelegd en benoemd maar soms moest ik toch even teruglezen hoe het ook weer zat en in welke maand we ook weer zaten.

Het verhaal raakte me, psychische problemen in een gezin kunnen zoveel schade aanrichten maar kunnen de slachtoffers tegelijk ook zoveel wijzer maken. Het verhaal is heel geloofwaardig geschreven, misschien niet de details over hun verblijf en manier van wegblijven maar mij stoorde dit ook helemaal niet. De verhaallijn over de psychische gesteldheid van de hoofdpersonen was meer intrigerend. Dat maakte het voor mij een erg goed boek. Maar vooral de vraag, waar is Emma? Was er een die je tot de laatste hoofdstukken bezig hield.

 

Winactie Het Cassandra-effect

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Het Cassandra-effect wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 19 november middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten