Het boek van Joe

Recensie Het boek van Joe, Jonathan Tropper

Het boek van Joe is het verhaal van een auteur die een boek schrijft over zijn jeugd en daarvoor terugkeert naar zijn geboortedorp?

Het boek van Joe

| auteur: Jonathan Tropper | uitgeverij: Colibri | Hardcover | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Het boek van Joe

Inhoud

Joe komt na 17 jaar terug in zijn geboortedorp Bush Falls. Als 18-jarige jongen verliet hij het dorp. De reden van zijn bezoek is voor zijn gevoel een morele plicht, zijn vader ligt in coma.

Toch ligt de terugkeer van Joe nogal gevoelig. Hij heeft een boek geschreven over zijn verleden nadat hij Bush Falls verliet. Dit verhaal is zo’n hit geworden dat het verfilmd is. Joe heeft op deze wijze zijn portemonnee weten te vullen en is rijk.

De inwoners van Bush Falls en zijn familieleden zijn niet echt blij met zijn levensverhaal. Zo rooskleurig heeft Joe hen niet beschreven in zijn boek. De inwoners staan dan ook niet te springen als blijkt dat Joe is teruggekeerd in Brush Falls.

Joe zou Joe niet zijn als hij zich niet als een macho gedraagt en lak lijkt te hebben aan alles. Maar is het verhaal van Joe wel echt zoals Joe deze heeft beschreven in zijn boek?

In het boek maken we kennis met Joe’s grote liefde Carly en zijn vrienden Sammy en Wayne, welke een homostel blijken te zijn. Wayne heeft om deze reden het dorp ook verlaten. De gemeenschap accepteert hun relatie niet.

Het boek van Joe vertelt eigenlijk het geschreven boek van Joe. Leuk toevoeging in het boek zijn de zinnen van de songteksten van Bruce Springsteen. Het past zo bij Joe en zijn hele doen en laten.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Het boek van Joe mocht ik lezen in hardcover en klein formaat. Het is in een nieuw jasje gestopt. Het originele boek dateert van 2008. Het boek dat ik las, bevatte 510 bladzijden wat vrij zwaar in de hand lag doordat het klein en dik was. De inhoud maakt het echter allemaal weer goed.

Het verhaal is er wel één waar ik in moest komen. Het pakte mij niet direct. Toch was ik benieuwd naar het leven van Joe. Uiteindelijk ben ik blij dat ik heb doorgezet. Het boek is echt een heerlijk boek om te lezen. Joe zijn leven wordt met een heerlijke flow beschreven. Eenmaal aan het lezen werd ik na zo’n 100 bladzijden het verhaal ingezogen. Ik wilde het boek uitlezen!

Het boek van Joe valt onder een roman met de hang naar feelgood. Het is bijzonder dat het een keer vanuit een man beschreven wordt. De vlotte schrijfwijze en de hang naar Bruce Springsteen maken het boeken tot een vlot geschreven geheel. Ik heb echt genoten van dit bijzondere boek!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten