Hemelwater

Recensie Hemelwater, Charles Martin

Hemelwater is een prachtige roman die onder de huid gaat zitten en je niet snel loslaat.

Hemelwater

| auteur: Charles Martin | uitgeverij: Voorhoeve | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Hemelwater

Inhoud

In Hemelwater maken we kennis met de 62-jarige Joseph Brooks, een Vietnamveteraan, en zijn hond Rosco. Samen wonen ze, van de buitenwereld gescheiden, in de bergen. Dagelijks luistert hij naar het radioprogramma van Sue True, waarbij hij geregeld telefonisch in haar uitzending is. Sue is een dochter van een oorlogsveteraan.

Joseph is een man die niet graag over zijn emoties praat. De oorlog heeft hem getekend, en het liefst is hij alleen. Dan vindt hij in de bergen een vrouw met 2 kinderen. Zij blijkt op de vlucht voor haar criminele vriend. Catalina trekt bij hem in en hij besluit haar te helpen. Hij neemt ze mee in de auto om ze op de bus te zetten. Ze wil graag naar haar broer.  Joseph besluit om ze naar haar broer te brengen en een bijzondere relatie komt tot stand.

Dan ontmoet hij zijn jeugdliefde, Allie, wie kort geleden haar man bij een verschrikkelijk auto ongeluk heeft verloren. Door zijn overlijden zit ze met grote financiële problemen. Hun zaak is verwaarloosd en niks lijkt meer waardevol.

Na veel gebeurtenissen krijgt ze hulp. Joseph heeft bedacht dat Catalina, haar broer en familie haar kunnen helpen met de opbouw. Hij zal zorgen voor de financiën. Al snel begint de zaak te lopen en ziet het leven voor Allie er anders uit. Met behulp van Sue True krijgt de zaak extra aandacht en het leven lijkt toe te lachen voor iedereen.

Dan gebeurt er iets waardoor Joseph besluit te vertrekken. Hij verbrandt zijn hut in de bergen en verdwijnt van de radar. Hij weet zijn leven op te pakken en niemand die hem kent. Kun je echt vluchten zonder gevonden te worden? Zal Joseph zijn geluk nog kunnen terugvinden?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (41): Soms krijg je een boek onder ogen dat je aangenaam verrast. Hemelwater is zeker zo’n boek. Het is geschreven vanuit een Christelijk oogpunt, maar wat een verhaal.

Er gebeurt veel in het boek en er komen redelijk wat personages in voor. Dit maakt het verhaal zo boeiend! Vanuit verschillende perspectieven wordt het verhaal verteld, dat op het eind prachtig in elkaar verweven worden.

Ik kan niet teveel in mijn recensie vertellen om teveel spoilers te verklappen. Hemelwater is een boek dat mij heeft ontroert en met een traan het boek heeft laten sluiten. Wat een persoon is Joseph en wat een leven heeft hij moeten leiden.

Wie houdt van een roman met een pakkend verhaal die zomaar echt gebeurd kan zijn, moet echt Hemelwater op zijn leeslijstje zetten. Ik was niet bekend met de andere werken van Charles Martin, maar dit zal zeker gaan gebeuren. Als hij daar zijn pen net zo heeft gehanteerd als in Hemelwater, ben ik verkocht.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten