Helemaal alleen

Recensie Helemaal alleen, Mary Higgins Clark

In Helemaal alleen is Celia een beroemde juwelendeskundige. Wanneer zij als gastspreker op een luxe cruiseschip wordt gevraagd zegt ze direct ja.

Helemaal alleen

| auteur: Mary Higgins Clark | uitgeverij: Xander | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Helemaal alleen

Inhoud

Celia is een beroemde juwelendeskundige. Wanneer zij als gastspreker op een luxe cruiseschip wordt gevraagd zegt ze direct ja. Haar geplande huwelijk gaat niet door nadat haar partner een zwendelaar eerste klasse blijkt te zijn. Zowel Celia als haar vrienden zijn de dupe van zijn praktijken en veel geld is verdwenen. Helaas gelooft niet iedereen dat Celia niet op de hoogte was van zijn praktijken en Celia kan wel wat afleiding gebruiken nu.

Op het cruiseschip ontmoet Celia Lady Emily Haywood. Een schatrijke bejaarde vrouw van 86 wie ze al kent van haar werk. Samen met Henty Longworth, die ook als spreker aan boord is, wordt ze uitgenodigd om aan de tafel van Emily aan te schuiven.

Lady Emily Haywood is samen met haar persoonlijke assistent, Brenda Martin, en Roger Pearson en zijn vrouw aanwezig op het cruiseschip. Roger is de vermogensbeheerder van lady Emily. Naast deze mensen zijn er een interpol-rechercheur die undercover op het cruiseschip aanwezig is, Ted Cavanaugh en het echtpaar Willy en Alvirah.

Lady Emely Haywood heeft een antieke met smaragd behangen ketting bij zich waarvan het verhaal gaat dat deze van de oud bekende Cleopatra uit Egypte is. Ted Cavanaugh vind dat de ketting in Egypte thuis behoort en wil Lady Emily overtuigen deze terug te geven. De rechercheur moet er zorg voor dragen dat er niks met de ketting gebeurd.

Nadat ze 3 dagen op zee zijn, sterft Lady Emily en is de ketting verdwenen. Maar wie is hier verantwoordelijk voor? De lijst van verdachten is lang maar hoe komen ze achter de waarheid? Ondertussen kunnen de passagiers niet van boord want de eindbestemming is nog niet bereikt.

Celia gaat op onderzoek uit niet wetende dat ze zichzelf misschien wel in gevaar brengt. Zal de dader gevonden worden voordat het cruiseschip aanmeert?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41):  Helemaal alleen is voor mij de eerste kennismaking met Mary Higgins Clark. In dit boek komen personages voor uit haar eerdere werken las ik. Ik kreeg de indruk dat ik de verhaallijn niet gemist heb maar ik denk voor de kenners dat het leuk is om oude personages te zien terugkomen.

Mary Higgins Clark gebruikt korte hoofdstukken waardoor de spanning in het verhaal goed voelbaar blijft. Elke keer wilde ik verder lezen om te weten wie van de lange verdachtenlijst nu de dader was. Nadat het boek uit was, was ik niet verrast. Ik wist toch, achteraf gezien, al snel wie de dader was. Dat neemt niet weg dat het verhaal lekker vlot leest en goede leesvoer is voor tussendoor. Ik ben door het boek heengevlogen.

Helemaal alleen is heerlijk voor een avondje op de bank of lekker op het strand. Je kunt het makkelijk wegleggen en je zit zo weer in het verhaal. Het is geen hoogvlieger, mede doordat het voorspelbaar is, maar de schrijfstijl en korte hoofdstukken maken dit dan weer goed. 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten