9200000084256997

Recensie Heb jij haar gezien? Sophie Hannah

Wie is het meisje dat Cara gezien heeft? Zal de waarheid boven tafel komen?

Heb jij haar gezien

| auteur: Sophie Hannah | uitgeverij: The house of Books | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Heb jij haar gezien?

Inhoud

De Engelse Cara Burrows is er even helemaal klaar mee en besluit een paar weken, zonder man en kinderen, naar een wellnessresort in Amerika te vertrekken. Haar telefoon besluit ze tijdelijk weg te geven. Rust wil ze.

Na een lange en vermoeide reis komt ze eindelijk bij het resort aan. Het enige wat ze wil is slapen! Maar dan blijkt haar toegewezen kamer bezet te zijn door een man met een kind. Wat is er met dat meisje? Cara krijgt direct een zeer luxe suite aangeboden waar ze haar vakantie mag verblijven.

Wanneer ze bij de receptie een oudere vrouw hoort zeggen dat ze de vermoorde Melody Chapa gezien heeft in het resort, gaan bij Cara de alarmbellen rinkelen. Heeft ze dit meisje gezien in de hotelkamer?

Het resort is voorzien van alle luxe, inclusief een tablet waarmee ze kan googlen. Cara kan het verhaal van Melody niet loslaten en gaat op internet op onderzoek uit. Ze ontdekt dat er enorm veel te vinden is over Melody Chapa. Is zij daadwerkelijk door haar ouders vermoord? Zitten zij terecht levenslang vast? Welke rol speelden de buren die vaak op Melody pasten?

Cara raakt steeds meer overtuigd dat er iets niet klopt rondom de vermoorde Melody. Ze krijgt steeds meer het idee dat ze nog leeft. Is er sprake geweest van een juridische dwaling? Waarom zouden ze Melody dood verklaard hebben als ze nog leeft.

Ondertussen is haar man op het resort gearriveerd. Hij heeft haar makkelijk kunnen opsporen door haar computer thuis te bekijken. Cara is toch wel blij dat hij er is. Is ze gek aan het worden of leeft Melody dan toch nog?

Nadat de puzzelstukjes steeds verder op hun plek vallen, komt Cara uiteindelijk het echte verhaal te weten, of toch niet?

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Is Melody echt vermoord of leeft ze nog?

Het verhaal begint met de reis van Cara naar het resort. Ze is opgebrand en wil rust. Wanneer ze de man en het meisje tegenkomt gaat het verhaal leven en hoe! Je wordt het verhaal steeds verder ingezogen en wil weten hoe het nu zit.

Door Cara als enige de rol als onwetende te geven, krijgt het verhaal inhoud. Iedereen weet wel wat te vertellen en heeft zijn mening klaar staan over deze zaak die breed uitgemeten in de media is geweest. Cara begint haar zoektocht vanaf het begin wat het verhaal spanning geeft. Zij kent de verhalen niet van de moord. Deze keuze van Sophie Hannah vindt ik echt een positieve wending aan het verhaal geven.

Eerlijk gezegd vond ik de filmpjes die ze bekeek en uitvoerig aan bod kwamen langdradig en zag hier op een gegeven moment geen meerwaarde meer in. Hiermee werd ik achteraf op het verkeerde been gezet. Deze filmpjes zorgen dat de climax van het verhaal tot een geweldig einde komt. Hierin zitten zoveel hints verborgen, dus zeker niet overslaan!

Ik vind Heb jij haar gezien? een goed geschreven boek dat gedetailleerd is uitgewerkt. De reden waarom Cara weg wil, de komst van haar man en alle andere personages, het wordt precies goed in elkaar verweven.

Sophie Hannah was bij mij nog niet echt bekend. Ik heb 1 boek ooit gelezen van haar. Nu ik Heb jij haar gezien? gelezen heb, ben ik toch benieuwd naar haar andere werken. Sophie Hannah weet hoe ze een spannend boek moet schrijven en de lezer het verhaal moet inzuigen.

Heb jij haar gezien? is een aanrader voor lezers die een boek zoeken wat leest als een trein.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten