Hartvol

Recensie Hartvol, Marlou Kleve

Hoe mooi kan van jezelf houden zijn, zonder oordeel over jezelf en je verbonden voelen met je eigen ik?

Hartvol

| auteur: Marlou Kleve | uitgeverij: Lev | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Hartvol

Inhoud

Zelfcompassie is een eigenschap die iedereen in zich heeft en zou moeten gebruiken in zijn dagelijks leven. Echter zijn veel mensen sceptisch over ‘houden van jezelf’ en rennen de hele dag maar door. Vaak kennen deze mensen angststoornissen, piekeren of depressies in hun leven.

De 24-uurs economie laat ons onszelf voorbij rennen. Altijd bereikbaar zijn en overal maar Ja tegen zeggen. Toch kennen de meeste mensen het stemmetje wel in hun hoofd en durven ze tegen andere wel te zeggen dat ze aan zichzelf moeten denken. Waarom zijn we zo hard tegen onszelf?

Marlou Kleve neemt de lezer stapsgewijs mee in Hartvol om meer zelfcompassie te ontwikkelen. Zo legt ze uit wat zelfcompassie is, wat het je oplevert, waarom het zo belangrijk voor je is en hoe je gelukkig kan worden als je deze prachtige eigenschap hebt ontwikkeld. Het boek kent 12 hoofdstukken waarbij het eerste hoofdstuk ‘zelfcompassie voor beginners’ een duidelijk beeld geeft over wat zelfcompassie nu is en waarom het zo’n belangrijk onderdeel van je leven kan zijn.

In de daarop volgende hoofdstukken besteed ze aandacht aan zelfcompassie voor jezelf, in je werk en in relaties. Daarnaast besteedt ze aandacht aan emoties, kiezen voor je eigen geluk, eigenwaarde en leef je dromen.

Hoe mooi kan van jezelf houden zijn, zonder oordeel over jezelf en je verbonden voelen met je eigen ik?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(40): Wat een heerlijk boek heeft Marlou Kleve geschreven. Het boek heeft een prachtige cover die al veel rust en liefde uitstraalt. Daarnaast heeft ze een fijne manier van schrijven waardoor ik als lezer geen moment heb gedacht ‘wat een saaie boodschap’.

Ik heb meer boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling, maar dit is echt een prettig leesbaar en overzichtelijk geschreven boek. Een aanrader voor lezers die rust zoeken in het dagelijks leven en hun zelfcompassie verder willen ontwikkelen.

Het boek kent geregeld grijze vlakken waarbij Marlou Kleve een korte samenvatting geeft of vragen stelt die je tot denken zetten. Ideaal als naslagwerk en het zoekt ook makkelijk terug. Hartvol is een boek dat ik zeker nog eens uit mijn boekenkast zal halen.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten