Recensie Haak & Brei journal, Club Geluk

Bloed, zweet & garen. Dit Haak & Brei journal is een handig boekwerk waarin je je haak en brei projecten goed kan bijhouden!

 

Haak & Brei journal

| auteur: Marieke Voorsluijs en Barbara Löhnen | uitgeverij: Kosmos | paperback | recensent: Carla Kooijman- van Bakel |

Recensie Haak & Brei journal

Inhoud

Club Geluk Haak & brei Journal – Bloed zweet en garen!

Bovenstaand staat op de cover van dit journal in frisse kleuren roze met wit en licht blauw. Waarbij het roze een breiwerkje is. De cover voelt lekker glad aan, is stevig maar geen harde kaft. Het boek is bedoeld om in te kunnen aangeven welk haak of brei project je wanneer gestart bent, hoeveel en welk garen je hebt gebruikt, welke technieken je gebruikt hebt. Verder kan je de prijs van het project kwijt, de tijdsduur, de moeilijkheidsgraad, middels smileys kan je aangeven of dit een leuk (of minder leuk) project was en de bron patroon of videokanaal noteren.

Er is genoeg ruimte om aantekeningen te maken per project en zelfs ruimte om op ruitjespapier het patroon of schema te zetten.

bijlage haakjournal 2 bijlage haakjournal 3

Persoonlijke Leeservaring

Carla: Ik heb dit haak en brei journal nog maar pas in gebruik maar vind het nu al handig. Het is een fris ogend boekje wat goed in de hand ligt en waar je veel informatie kwijt kunt. Je vraagt je misschien af waarom je zoiets zou aanschaffen? Ik ben nog niet zolang geleden gestart met haken maar ik ben er intussen wel achter dat je niet zomaar klakkeloos kan haken volgens patroon.

Iedereen heeft een andere hand van haken (of breien) en het kan handig zijn om te noteren hoeveel steken je hebt opgezet en met welke haaknaald (breinaald) dikte je dit hebt gedaan. Dit kan natuurlijk ook op losse blaadjes of bij het patroon zelf. Maar hier kan je veel projecten in kwijt en dus bij elkaar zetten. Daarnaast kan je heel veel andere zaken per project kwijt. Wat waren de kosten, was het leuk om te doen, waar heb ik het patroon vandaan. Waar liep ik tegenaan met dit patroon. Vond ik het moeilijk of was het goed te doen.

Ik ben nu met 2 projecten tegelijk bezig en het is handig om het overzicht in 1 boekje te hebben. Daarnaast lijkt het me heel leuk om over een poos te kijken wat ik ook weer wanneer heb gemaakt. Kortom ik vind het een superleuk en handig boekje. Met 1 kleine kanttekening, ik miste een paar (gezellig gekleurde) bladwijzerdraadjes in dit boekje, maar dat kan ik er zelf nog wel aan toevoegen!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.