Goud weven van oud ijzer

Recensie Goud weven van oud ijzer, Angèle Evers

Goud weven van oud ijzer is een bijzondere autobiografie die je laat nadenken over omgaan met tegenslagen.

Goud weven van oud ijzer

| auteur: Angèle Evers | uitgeverij: Droomvallei | paperback en hardcover | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Goud weven van oud ijzer

Inhoud

Angèle staat midden in het leven als ze op 50-jarige leeftijd besluit het roer om te gooien. Ze neemt haar ontslag en besluit haar eigen bedrijf op te zetten. Ze wordt coach en therapeute. In haar privèleven loopt het ook niet echt meer op rolletjes. Haar man verlaat haar en tot overmaat van ramp overlijdt haar broer.

Dan ontmoet ze Hans. Er is direct een klik en hun relatie raakt in een stroomversnelling. Angèle is ervan overtuigd dat Hans haar soulmate is. Ze trekt bij hem in en haar leven kan niet meer stuk. Haar leven draait voornamelijk om de liefde en niets lijkt verkeerd aan hun leven samen.

Helaas is niks minder waar. Hans drinkt graag een glaasje of meer. Samen blowen ze geregeld wat steeds meer haar leven gaat beheersen. Ook een glaasje laat Angèle niet meer staan. Dan raakt haar relatie met Hans uit.

Angèle besluit af te kicken in Zuid-Afrika. Ze pakt haar koffers en vertrekt naar het pastoraal bezinningscentrum. Daar leert ze zichzelf echt weer kennen en Angèle ontpopt zich tot een sterke stabiele vrouw.  Eenmaal thuis lijkt het Angèle voor de wind te gaan. Toch blijft haar leven golvende bewegingen maken. Uiteindelijk weet Angèle haar leven weer inhoud te geven en voelt ze zich sterker dan ooit, ondanks haar tegenslagen uit het verleden.

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (40): Wat een eerlijk, open en persoonlijk verhaal heeft Angèle geschreven. Het is een intrigerend leven dat zij op papier heeft weten te zetten. Ondanks alle tegenslagen ziet ze het goede van het leven.

Op momenten had ik echt het idee dat ik aanwezig was in haar beschreven leven. Zo puur beschrijft ze haar toch wel moeilijke leven. Wat een krachtige vrouw is Angèle. Haar persoonlijke groei is een voorbeeld voor vele mensen die het even niet meer zien zitten.

Eerlijk gezegd was ik wat vertwijfeld toen ik begon te lezen. De cover vond ik niet echt aanspreken. Nadat ik het boek gelezen had, moet ik zeggen dat de cover juist goed past bij de inhoud. De cover is niet altijd leidend of de inhoud goed is.

Ik raad Goud weven van oud ijzer zeker aan. Het is een autobiografisch boek van een vrouw die zichzelf terug vind en niets aan het toeval overlaat. Het heeft mij wel laten nadenken over de visie die Angèle heeft gevolgd en toegepast in haar leven. Complimenten voor dit prachtig persoonlijk verhaal.

 

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten