Gevangen in geluid

Recensie Gevangen in geluid, Joan van Baarle

Gevangen in geluid is een boek dat iedereen gelezen moet hebben! Een ingrijpend verhaal van een vrouw met oorsuizen, met daarnaast tips en verhalen van andere personen.

Gevangen in geluid

| auteur: Joan van Baarle | uitgeverij: Lucht | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Gevangen in geluid

Inhoud

Gaby Olthuis lijdt al jaren aan een verschrikkelijk, ondraaglijke vorm van oorsuizen. Samen met haar man en kinderen probeert ze er het beste van te maken. Gaby is iemand die zich voor alles 100% inzet maar zelfs dat wordt haar op een gegeven moment te veel.

Na haar scheiding zijn haar kinderen de meest van de tijd bij hun vader. Ze kan de omgevingsgeluiden steeds minder goed aan. Elke dag is een grote, zware strijd tegen het oorsuizen. Elke arts of behandeling pakt ze met beiden handen aan.

Helaas worden de geluiden steeds erger en komen er steeds meer geluiden bij. Na een jarenlange strijd, besluit ze dat ze euthanasie wil. Niet omdat ze het niet meer leven wil. Ze kan het niet meer. Het oorsuizen heeft zo’n enorme invloed op haar dagelijks leven. Uiteindelijk overlijdt Gaby na een verschrikkelijk zware strijd tegen oorsuizen.

Naast het verhaal van Gaby, wat de hoofdlijn is, komen er meerdere mensen aan het woord. Per persoon wordt er verteld hoe het oorsuizen is ontstaan en welke gevolgen dit heeft voor hun dagelijks en sociale leven.

Tevens wordt er verteld wat oorsuizen is, welke behandelingen er zijn, de gevolgen in het dagelijks leven en hoe je oorsuizen kan voorkomen.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (40): Wat een aangrijpend boek heeft de moeder van Gaby, Joan van Baarle, weten neer te zetten. Ze beschrijft op een persoonlijke wijze hoe het leven van Gaby beheerst werd door oorsuizen. Maar liefst 1.2 miljoen mensen hebben last van oorsuizen. Ik schrok van dit aantal.

Naast de uitleg van oorsuizen vertelt Joan ook haar eigen strijd en verdriet. Ze staat Gaby bij waar ze kan. Ik heb diepe respect voor Joan. Ze heeft Gaby gesteund bij leven maar door het schrijven van dit boek ook na haar dood.

Ik vind dat Gevangen in geluid een must-read is voor huisarten en specialisten. Joan beschrijft de zware en soms ook niet erkende strijd puur en persoonlijk. Als patiënt wil je elke strohalm pakken om maar geholpen te worden.

Gevangen in geluid is een boek met en persoonlijk verhaal maar ook een schreeuw om hulp om oorsuizen bekender te maken. Het is een aandoening die iedereen kan overkomen. Ik ben blij dat ik het boek heb mogen lezen en via deze wijze onder de aandacht mag brengen.

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten