Geen kind meer

Recensie Geen kind meer, Esther Boek

Antoinette: ‘Ik heb het boek in 2 dagen uitgelezen. Het pakte mij bij mijn strot en ‘moest’ gelezen worden.’ 

Geen kind meer

| auteur: Esther Boek | uitgeverij: The Crime Compagnie | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Geen kind meer

Inhoud

Dex

Dex, 19 jaar, is een jongen die laat in de puberteit terecht gekomen is. Zijn uiterlijk trekt een hoop jonge meiden aan. Samen met zijn moeder, Anna en zijn oudere broer Daan, woont hij in een samengesteld gezin. Anna heeft samen met Martijn nog 1 zoon, Pepijn. Het leven is zoals in elk gezin als Dex, op een dag in de voorjaarsvakantie, abrupt door de politie van zijn bed wordt gelicht. Hij wordt verdacht van poging tot verkrachting. Geheel overdonderd wordt gelijk het huis op zijn kop gezet om bewijzen te zoeken.

De hel van de familie is begonnen. Anna gelooft direct in de onschuld van Dex. Maar ze staat met haar rug tegen de muur. Dex is volwassen en zij mag niet naar hem toe. Zowel Dex als zijn familie worden door het rechtssysteem continu in de steek gelaten. De politie behandelt hem als schuldig en Dex wordt aan een hoop vernedering onderdanig gesteld. De advocaat die hij toegewezen krijgt doet ook weinig moeite voor hem. Dex zit 11 dagen vast als hij vrij komt. Als Anna met een vriendin bespreekt hoe Dex behandeld wordt, regelt zij een bevriende advocaat.

Niet veel later wordt Dex voor de tweede keer opgepakt. Er heeft zich nog een jong slachtoffer gemeld. Weer wordt Dex als veroordeelde behandeld en lopen ze tegen de bekende muren op. Heeft Dex werkelijk zichzelf schuldig gemaakt aan 2 verkrachtingen?

Charlotte

Charlotte is een meisje die volop aan het puberen is. Haar moeder is een vrouw die vindt dat je zuinig met je lichaam om moet gaan. Geen gemeenschap voor het huwelijk. Echter experimenteert Charlotte, ook waar haar vrienden bij zijn. Ook heeft ze een jongen van haar beste vriendin afgepakt.

Haar houding naar jongens is anders dan ze thuis laat geloven. Haar moeder gelooft en steunt haar en gaat mee naar de aangiftes en verhoren. Charlotte heeft ook met Dex een relatie gehad, maar was dit onder dwang?

Destiny

Destiny is de laatste tijd een opstandig meisje en lapt thuis alle regels aan haar laars. Haar moeder weet niet wat ze met haar aan moet, totdat Destiny haar een briefje geeft “ik ben verkracht”. Haar wereld stort in. Destiny wil geen aangifte doen en wil dat niemand het verder komt te weten. Dan krijgt ze een telefoontje van de politie. Klopt het dat zij misbruikt is door Dex? Ook haar moeder steunt en gelooft haar en gaat mee met de aangifte en verhoren. Enkel waarom verklaart ze steeds iets anders?

Uiteindelijk zijn 3 personen het slachtoffer van leugens en bedrog. Maar wie heeft de waarheid gesproken? En waarom heeft het zo ver moeten komen?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Als moeder van twee dochters heeft dit verhaal mij aangegrepen. Wat een verschrikking zeg, als je dochter verteld verkracht te zijn. Maar ook voor Anna. Je zoon die veroordeeld wordt van 2 verkrachtingen en zware mishandeling, wat een hel! En te weten dat het verhaal echt gebeurd is. Ga er maar aan staan. 

Esther heeft het boek sterk geschreven. Door de verhalen vanuit verschillende personages en tijdslijnen te schrijven, stond ik continu op scherp. De korte hoofdstukken sluiten goed op elkaar aan en houden de verhaallijnen scherp.

Tijdens het lezen viel ik van de ene verbazing in de ander. Maar ook het ongeloof. Hoe kan het zijn dat iemand als veroordeelde wordt behandeld, zonder daar al bewijs voor te hebben? De volhardendheid van Anna en Daan maakt het verhaal krachtig.

Ik heb het boek in 2 dagen uitgelezen. Het pakte mij bij mijn strot en ‘moest’ gelezen worden. Esther Boek heeft wat mij betreft een boek gelezen die door iedereen gelezen moet worden. Vooral doordat het waar gebeurd is en de wijze waarop Dex behandeld wordt. Maar ook de volhardendheid van Anna en de rol van de slachtoffers. Een boek om over na te denken wat de gevolgen zijn als je jong en verliefd bent. Maar ook hoe leugens je leven voor altijd zullen bepalen. 

Winactie Geen kind meer gesloten

LET OP: Deze winactie is afwijkend van de reguliere winacties!!!

Namens de uitgeverij mogen we drie EPUB exemplaren van Geen kind meer weggeven met een winactie. Lees jij graag digitaal boeken en is deze recensie voor jou zo overtuigend dat je dit boek ‘moet’ lezen? Doe gerust mee! Je maakt 3 x kans!

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek Geen kind meer wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 30 april middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten