Geen betere vriend

Recensie Geen betere vriend, Robert Weintraub

Geen betere vriend dan Judy. Een gewone en toch bijzondere hond in waargebeurde oorlogstijden!

Geen betere vriend

| auteur: Robert Weintraub | uitgeverij: Karakter B.V. | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Geen betere vriend

Judy, een Britse pointer, wordt als pup al blootgesteld aan de oorlog en wreedheid. Nadat ze van straat is geplukt, reist ze mee op het bemanningschip. Ze steelt direct de harten van de bemanningleden en meerdere keren waarschuwt ze haar vrienden bij dreiging. Judy is niet alleen een echte dierenvriend maar brengt ook plezier onder de bemanningsleden. Deze liefde is wederzijds. Meerdere keren krijgt ze hulp van de bemanningsleden als ze zelf in gevaar is.

Judy is niet meer weg te denken in deze schrijnende situatie die deze verschrikkelijke oorlog met zich meebrengt. Ze wordt door de vijand net zo slecht behandeld als de bemanningleden. Vele malen worden ze aan erbarmelijke situaties blootgesteld maar Judy blijft de steun en toeverlaat in deze schrijnende periodes.

Geen betere vriend vertelt welke invloed een huisdier heeft in het algemeen, maar ook aan verschrikkelijke en schrijnende situaties waaraan bemanningsleden worden blootgesteld in oorlogsgebieden.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (40): Helaas is dit boek niet wat ik ervan verwacht had. Het boek wijdt enorm uit over de oorlogen en waar ze allemaal niet heenvoeren. Ik had eerlijk gezegd meer een hoofdrol voor Judy verwacht in het boek. Het is absoluut een geschiedenis die niet vergeten mag worden maar het boek draait teveel om de situatie in het oorlogsgebied dan echt om Judy.

Dit gezegd hebbende, vind ik het wel bijzonder om juist ook de ‘huisdieren’ eens in het zonnetje te zetten in een verhaal. Judy heeft voor de bemanningsleden op vele manieren een positieve invloed gehad binnen de verschrikkelijke omstandigheden. De foto’s die zijn toegevoegd aan het boek geven zeker een personal touch aan het verhaal. Judy is en blijft een bijzondere hond die het verdient heeft om genoemd te worden.

Dit boek zal zeker in de smaak vallen bij mensen die geïnteresseerd zijn in waargebeurde oorlogsverhalen. Het boek wijdt hier meer over uit. Judy heeft hierin wel een rol, maar zeker geen hoofdrol, zoals ik verwacht en gehoopt had.

 

Winactie Geen betere vriend

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek Geen betere vriend wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 1 oktober middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten