Recensie Gebroken, B.A. Paris

Gebroken. Als je jezelf al niet kan vertrouwen, wie dan wel?

gebroken

| auteur: B.A. Paris | uitgeverij: Ambo|Anthos | paperback, E-book en dwarsligger | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Gebroken

Inhoud

Cass neemt met de zomervakantie in het vooruitzicht na een gezellig etentje afscheid van haar collega’s, niet wetend wat haar allemaal te wachten staat. Haar man Matthew gaat alvast naar bed, maar drukt haar eerst nog op het hart om niet via het bos naar huis te rijden, veel te gevaarlijk met het slechte weer. Omdat Cass moe is en de weg via het bos 10 minuten korter duurt besluit ze die toch te nemen, wat kan er nou gebeuren?

Al snel heeft ze spijt, ze ziet bijna niks, maar keren is geen optie. Gelukkig doemen na een tijdje de achterlichten van een andere auto op. Ze komt steeds dichterbij en ziet op het laatste moment dat de auto stilstaat. Er zit een vrouw achter het stuur, waarom seint ze niet? En waarom komt ze geen hulp vragen? Na een paar minuten stilstaan bedenkt Cass dat de vrouw waarschijnlijk wel om hulp gebeld heeft en ze rijdt door naar huis. De volgende ochtend is haar leven voorgoed verandert, als blijkt dat de vrouw dood is aangetroffen in haar auto…

Vanaf dit moment gebeuren er continu rare dingen in het leven van Cass, gelukkig heeft ze haar vriendin Rachel waar ze haar hart bij kan luchten en die haar ongerustheid wat weet weg te nemen. Ook Matthew is heel behulpzaam en zorgzaam. Toch blijft ze met de vraag rondlopen “Wat als ik wel naar die vrouw toe was gegaan?”. Is ze door die ene gebeurtenis zo van slag, of is er meer aan de hand?

Persoonlijke Leeservaring

Inge (34): Wat een boek weer van B.A. Paris! Vanaf het moment dat je een idee krijgt hoe het in elkaar steekt kun je niet meer stoppen met lezen. Je wordt zo in het verhaal mee gezogen, je voelt de verbijstering, het ongeloof, de angst van Cass.

Mijn advies is om de achterflap niet van tevoren te lezen, daar worden namelijk al behoorlijk wat situaties genoemd waar ik tijdens het lezen behoorlijk door verrast werd (ik lees nooit vooraf de achterflap, juist om die reden).

Ik ben meteen op zoek gegaan naar informatie over een eventueel nieuw boek van deze schrijfster en jawel hoor, begin volgend jaar komt Bring Me Back uit! We zullen dan waarschijnlijk nog wel even op de Nederlandse vertaling moeten wachten, maar dit is zeker een boek waar ik naar uit kijk!

Conclusie

Net als Achter gesloten deuren is Gebroken weer een topper van B.A. Paris, lezen dus!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten