Fiets

Recensie fiets!, Alison Farrell

Fiets! is een prachtig geïllustreerd boek dat kinderen elke keer weer laat verrassen.

 

Fiets

| auteur en illustrator: Alison Farrell | uitgeverij: Moon | hardcover en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Fiets!

Inhoud

Vanavond is de Sterrenlichtparade in Fietsstad maar, o jee! Niet iedereen heeft nog een uitnodiging ontvangen. Hoe krijgen ze alle uitnodigingen bij iedereen bezorgd?

Burgemeester Slak besluit de uitnodigingen te bezorgen maar hij heeft wel hulp nodig van de kinderen om iedereen te vinden. De lezer/kijker mag meehelpen met zoeken?

Nadat de burgemeester op pad gaat in Fietstad blijkt het wel erg druk te zijn in de stad. Waarom is iedereen nu op de fiets op stap. Samen gaan we op zoek naar onder ander Mees, Cavia, de konijnenfamilie, ijsbeer en Etta Olifant. Etta is op familie bij haar tante en besluit dat ze burgemeester Slak wel een handje kan helpen. Is dit een goed idee?

Onderweg ziet de burgemeester van alles. Zo komt hij lang de pinda en notenboer, Bea’s fietsenwinkel en de vrolijke paddenstoel maar ziet hij ook dieren die met van alles en nog wat bezig zijn. Zo zien we het parade comité, een verhuizer en de brandweer op de fiets.

In fiets! is er voor iedereen wat te zien en wanneer je de volgende keer het prentenboek openslaat zie je weer wat nieuws. Zoveel gebeurt er in Fietsstad.

Voorbeelden van illustraties

SDC10633 e1530702676158

Fiets

SDC10631 e1530702800119

SDC10630 e1530702845259

SDC10629 e1530702879593

 

Behandelde thema’s: vriendschap, elkaar helpen, organiseren

Persoonlijke Beleving

Antoinette (41): Wat is fiets! een prachtig geïllustreerd boek. Het is echt geniet voor kinderen en volwassenen, omdat de korte vragen en tekst voor de jonge lezer een prachtige combinatie is van lezen en zoeken. Elke bladzijden zit vol met activiteiten waarbij mijn ogen genoten van alle prachtige pasteltinten en gebeurtenissen. Fiets! is een boek dat ik zeker aanraad aan ouders. Op het eerste oog lijken de fietsen alleen belangrijk te zijn maar niks is minder waar. Er komen zoveel activiteiten in voor dat kinderen ook hierin geprikkeld worden.

Ik weet zeker dat er veel vragen vanuit de kinderen zullen komen. “Papa/mama wat doen ze daar of wat maken ze in die winkel?”  Mijn dochter van 13 heeft het boek samen bekeken en gelezen met mijn buurjongen van net 3 jaar. Hij vond het geweldig! Zelfs mijn dochter van 13 genoot van de opzet van Fiets! Ik raad het boek dan ook zeker aan en staat voor mij hoog in de top 10 voor kinderboeken 2018.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten