even wachten

Recensie Even wachten!, Lin de Laat

Soms moeten er dingen ‘even’ wachten en soms kunnen dingen niet langer wachten.

Dit thema is in dit kinderboek op grappige wijze beschreven. 

even wachten

| auteur: Lin de Laat | illustraties: Emma Wilson | uitgeverij: Mira Loves Books | hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Even wachten!

Inhoud

Joris en mama zijn druk bezig in het huis. Ieder doen ze andere dingen waardoor ze vergeten dat Joep de hond moet worden uitgelaten. Als ze erachter komen dat Joep hoge nood heeft willen ze hem gaan uitlaten. Telkens als ze klaar staan om te vertrekken gebeurd er iets waardoor ze “even” moeten wachten. Zou het Joris en mama lukken om op tijd Joep de hond uit te laten?

even wachten!

Onderliggend thema: hoge nood

In dit boek staat vooral Joep de hond centraal. Hij moet namelijk uitgelaten worden omdat hij hoge nood heeft. Echter komt er steeds iets tussen waardoor het steeds langer duurt voordat ze hem gaan uitlaten. Hij wacht en wacht, maar met hem gaan lopen gebeurd maar niet. Joep kan het niet meer ophouden en besluit zijn behoeftes in de tuin te doen. Dit mag eigenlijk niet; maar nood breekt wet.

De schrijfster van dit verhaal heeft in dit boek duidelijk weten te maken dat niet alles kan of gaat zoals je van te voren gedacht hebt. Het is nu eenmaal zo dat je soms gebeld wordt enz. Maar ook heeft de schrijfster op een grappige manier duidelijk weten te maken dat niet alles kan wachten. Joep de hond moet toch zijn behoeftes doen, en als ze niet gaan wandelen; dan doet hij ze toch gewoon in de tuin.

Even wachten!

Persoonlijke Leeservaring

Sharon (23): Even wachten is een kinderboek dat ik vooral grappig vond. Lin de Laat heeft op een leuke manier weten duidelijk te maken dat niet altijd alles gaat zoals gepland. Ze speelt in op de belevingswereld van de kinderen door begrijpbare taal te gebruiken. Ook de gebeurtenissen die zich afspelen zullen herkenbaar zijn voor kinderen, wat het erg leuk maakt. 

De kaft en de plaatjes spraken me erg aan. De kleurrijke illustraties trekken mijn aandacht. Ik vind ze mooi getekend en passend bij het verhaal. Het kind zal door de afbeeldingen dan ook het verhaal beter begrijpen.

Even wachten is dan ook zeker een leuk boek wat kinderen graag zullen lezen.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten