En nu ik!

Recensie En nu ik, Peter Römer en Annet Hock

Antoinette: Psychologisch is ‘En nu ik!” een sterk opgebouwd boek. Dit debuut is zeker geslaagd.

En nu ik!

| auteurs: Peter Römer en Annet Hock | uitgeverij: A.W. Bruna | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie En nu ik!

Inhoud

Pien Verschuur woont met haar gezin in Aerdenhout, waar een hoop mensen van stand wonen. Na tegenslagen op financieel en persoonlijk gebied lijkt de zon weer te gaan schijnen voor het gezin. Ze start aan huis haar eigen Yogastudio en haar man Johan is ook druk met een nieuwe klus. De oudste dochter, Lou, studeert in Amsterdam, maar komt geregeld thuis. Hun 15-jarige zoon, Rick, is een echte puber. Het gezin lijkt gelukkig, maar ieder (b)lijkt zijn eigen geheime leven te hebben.

Dan keert een oude vriend van Pien, Edmond, terug naar Aerdenhout, nadat hij was verhuisd naar Frankrijk. Hij geeft Pien een hond cadeau voor de opening van haar Yogastudio wat niet iedereen waarderen kan. Ze neemt hem in dienst omdat de Yogastudio goed loopt. Is dit een goede keuze geweest?

Als Lou, nog steeds in rouw na de zelfmoord van haar beste vriendin, contact opneemt met haar ouders, lijkt ze hierdoor sterker in haar schoenen te komen staan. Enkel is Lou wel zo sterk als zij zelf denkt?

Langzaamaan werkt het gezin, zonder het van elkaar te weten, zich steeds verder in de nesten. Waarom wordt Rick verdacht en mishandeld? Waarom vraagt Johan hulp bij zijn klus? Waarom is Lou opeens weer meer van huis? En wie zit er achter de verdwijning van Edmond?

Uiteindelijk worden alle vragen beantwoord, maar was dit alles te voorkomen geweest?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Wat een goed opgebouwd boek is ‘En nu ik!’ Ik dacht te weten waarom dit alles gebeurde in het leven van Pien, maar ik had dit einde toch niet helemaal zien aankomen. De titel is passend bij het verhaal.

Ik vond het boek heerlijk weglezen. Het heeft geen hoog spanningselement ,maar ‘het waarom’ is goed uitgewerkt. Psychologisch is het een sterk opgebouwd boek. Dit debuut is zeker geslaagd.

Römer en Hock zijn als duo- auteurs zeker geslaagd en ik hoop dat ze nog vaker samen aan een boek gaan werken. Dit zegt genoeg over hoe ik over dit boek denk. Ze mogen zich, wat mij betreft, als duo zich scharen onder de Nederlandse auteurs.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten