eindfeest

Recensie Eindfeest, Jet van Vuuren

Is Eindfeest een feest of een afrekening?

eindfeest

| auteur: Jet van Vuuren | uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V. | paperback en e-book| recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Eindfeest

Inhoud

Eindfeest draait om het laatste feest van Constance, alleen weten haar gasten nog niet dat het haar laatste feest zal zijn. Veel gasten zijn er niet, Constance besluit alleen de personen uit te nodigen met wie ze nog een rekening te vereffenen heeft. Sinds bij haar kanker is geconstateerd hebben die personen haar laten vallen. Ze besluit te doen alsof ze een feest geeft omdat ze genezen is verklaard en ja hoor, alle genodigden zijn van de partij. Haar therapeut is op de hoogte van haar snode plannen, hoe zal hij hier mee omgaan?!

Persoonlijke Leeservaring

Inge (33): “Lief dagboek, Vandaag word ik tien. Jij bent mijn eerste, echte dagboek.”  Zo begint Eindfeest, pas later in het boek drong tot me door van wie die tekst was.

Heb verschillende keren terug moeten lezen, zeker in het begin was het behoorlijk verwarrend. Vond dat er veel personages in het boek voor kwamen, waarvan sommigen uiteindelijk maar een heel kleine rol speelden. Bijvoorbeeld Boy, de zoon die de ex-man van Constance na hun huwelijk krijgt. Hij komt een aantal keer in het boek voor, maar daar had naar mijn idee veel meer ingezeten. De situatie met Victor, Constances therapeut, is wel goed uitgewerkt, al miste ik dat dan weer bij zijn vrouw Coby.

Leuk is dat je regelmatig stukken uit een dagboek leest. Vind het opvallend dat het boek, na het stukje dagboek, op dezelfde manier begint als dat het eindigt. Dat heeft toch een groot deel van de spanning weggenomen, je weet waar je naar toe aan het lezen bent. 

Ik heb al meer boeken van Jet van Vuuren gelezen en die hebben meer indruk op me gemaakt dan dit boek. Kijkend naar andere recensies/beoordelingen zijn de meningen over Eindfeest zeer verdeeld. Voor mij was het geen topper, al heb ik het boek niet met tegenzin gelezen.

Enkele quotes van bol.com:

Echt zo’n boek dat je het liefst in 1 x uit wilt lezen. Niet alleen spannend maar ook met de humor geschreven, met name de karakter beschrijvingen van de personen in het boek.

Dit is wederom een topboek van Jet van Vuuren.Het is een bizar eindfeest.Kan niet wachten tot het volgende boek. Dit boek kon ik niet stoppen met lezen. 

Langdradig verhaal, jammer van het op zich goed gevonden thema. Spanningsboog ontbreekt volledig. Volgens mij kan deze schrijfster beter.

Gerelateerd: andere boekrecensies.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten