Eindelijk 40

Recensie Eindelijk 40, Aaf Brandt Corstius

Barbara: Mijn conclusie over Eindelijk 40 (ook al zit ik zelf nog in het proces van wennen aan het feit dat ik vandaag toch echt 40 ben geworden):

het is zo erg nog niet om tot de veertigers te behoren. Sterker nog; ik denk dat het me wel gaat bevallen!

Eindelijk 40

| auteur: Aaf Brandt Corstius | uitgeverij: Meulenhoff | paperback | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Eindelijk 40

Wat is er nu leuker dan bewust de laatste pagina’s van Eindelijk 40 uit te lezen op je eigen veertigste verjaardag. Een recensie van een kersverse veertiger die nu geheel is ‘voorbereid’. Dankjewel Aaf!

Inhoud

De ondertitel zegt het feitelijk al, het boek beschrijft op luchtige wijze de voordelen en (niet-bestaande) nadelen van veertiger zijn. Aaf Brandt Corstius is erin gedoken en heeft leuke details over veertigers, hun denkwijzes en veranderingen verzameld. Het zal waarschijnlijk herkenning opleveren bij (bijna) veertigers die het boek lezen.

De inhoud is geschreven in korte hoofdstukken met titels zoals: De te korte zomerjurk, Hoe heet die vrouwensmurf ook al weer?, Dingen die ik ooit voor oude mensen vond,  en zelfs: Tips voor je veertigste verjaardagsfeest! Een verdere toelichting is feitelijk meteen de pret bederven, dus ik houd het hierbij.

Wel wil ik Aaf persoonlijk bedanken voor het me leren kennis maken met ‘de geit’:

“Je hebt helemaal gelijk Aaf, ik zie ze nu ook ineens in allerlei situaties verschijnen en denk dan: dat is een geit!”

Een quote uit het boek die erg sprekend is voor de schrijfwijze en (verborgen) humor:

Eindelijk 40

Persoonlijke Leeservaring

Barbara(40): Als je dit boek leest rond het moment dat je veertig gaat worden zal je, naast je eigen overdenkingen over het feit dat je spoedig niet meer tot de dertigers behoort, herkenning vinden en ook (althans ik) het besef dat iedereen deze fase vroeg of laat door gaat. Het besef dat je niet meer een jonge dame bent, maar nu van ‘middelbare’ leeftijd. Nog jong genoeg om van alles te kunnen en oud en wijs genoeg om van alles te ‘weten’ en daardoor heel anders te ervaren dan toen je nog ‘jong’ was.

Aaf weet zeer treffend haar eigen ervaringen te verwoorden en ik heb echt genoten van haar flapuit gedachten, haar manier van kijken naar het ouder worden en jezelf tegenkomen op verschillende punten. Mijn conclusie (ook al zit ik zelf nog in het proces van wennen aan het feit dat ik vandaag toch echt 40 ben geworden): het is zo erg nog niet om tot de veertigers te behoren. Sterker nog; ik denk dat het me wel gaat bevallen!

 

Wie jarig is trakteert! Dit boek had dan ook meteen mijn aandacht gevangen, toen ik de titel zag verschijnen in de catalogus van Meulenhoff. De uitgeverij wilde graag meewerken aan een winactie speciaal op mijn verjaardag met dit boek dat gewoonweg precies ‘passend’ is.

Onlybyme mag 3 exemplaren weggeven met een winactie onder liefhebbers die zelf veertig worden, al veertiger zijn of dit als ideaal cadeautje beschouwen voor een dierbare die de 40 spoedig gaat bereiken. Doe gerust mee!

3x Winactie Eindelijk 40

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Eindelijk 40 wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 19 november middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten