eiland

Recensie Eiland in bloei, Sarah Jio

Eiland in bloei is een heerlijke feelgoodroman. Een bestseller auteur gaat naar het eiland waar haar tante woont. Daar vindt ze een dagboek en gaat onderzoek doen naar de persoon van wie het was.

Eiland in bloei

| auteur: Sarah Jio | uitgeverij: Boekerij | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Eiland in bloei

Inhoud

Wanneer Emily, een bekende bestseller auteur, door haar man, Joel, in de steek wordt gelaten, stort haar leven in. Nadat haar beste vriendin, Annabella, haar adviseert er eens lekker tussenuit te gaan en haar tante Bee haar uitnodigt naar het eiland toe te komen waar ze woont, is de keuze gemaakt.

Emily besluit voor de gehele maand maart naar haar tante toe te gaan die woont op het kleine Bainbridge Island. Daar kwam ze als kind graag. Wanneer haar tante Bee haar de kamer wijst, krijgt ze een andere kamer dan gewend. Ze vind in de la een dagboekje en als ze deze inkijkt ziet ze dat het oud exemplaar is. Geschreven door een Esther in 1943. Emily raakt in de ban van het dagboek en leest geregeld wat Esther geschreven heeft.

Ze ontmoet er oude bekende waaronder haar jeugdliefde Greg Atwood en de buurman Henry. Wanneer ze bij Henry een bakje doet, komt de aantrekkelijke Jack binnen. Al snel spreekt ze zowel met hem als Greg af.

Ze probeert met haar tante te praten over wie Esther was en hoe het dagboek in de la is terecht gekomen. De beste vriendin van Bee, Evelyn, geeft Emily vage antwoorden als ze over het dagboek begint en zegt haar dat ze wel achter de waarheid komt.

Op het eiland komt Emily niet toe om te beginnen aan een nieuw boek. Ze wil weten wat Esther is overkomen en wie ze was. Zelfs haar moeder wil er niet over hebben aan de telefoon. Emily gaat op onderzoek uit en herkent plaatsen die Esther in het dagboek beschrijft. Ze wil weten wat er gebeurd is in 1943. Wie is bijvoorbeeld Elliot over wie Esther schrijft? Waar zijn Frances en Rose, de vriendinnen van Esther? Waarom is Esther niet met haar grote liefde getrouwd?

Emily kan Esther niet los laten en wil het mysterie omtrent Esther oplossen.

Ondertussen raakt ze zelf ook meer verstrikt in haar gevoelens voor Jack en nadat ze twijfelt over zijn oprechtheid, vertrekt ze eerder naar huis. Eenmaal thuis ontmoet ze Joel die spijt heeft van zijn misstap. Waar Emily eerst in de steek gelaten is heeft ze nu meerdere mannen die haar graag zien.

Na een telefoontje besluit ze terug te keren naar het eiland. Wanneer ze daar bepaalde namen hoort, passen de puzzelstukjes steeds meer in elkaar voor Emily. Zal ze weten waarom Esther haar verhaal heeft toevertrouwd op papier en waarom ze deze keuzes gemaakt heeft? Zal Emily zelf de juiste keuzes kunnen maken in de liefde?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Sarah Jio heb ik vaak voorbij zien komen maar ik had nog nooit wat gelezen van haar werken. Toen ik begon in het boek was ik niet gelijk verkocht. Het begon wat traag en ik kreeg het vermoeden dat het een voorspelbaar verhaal zou worden. Nou niks is minder waar gebleken. Ik heb het boek in anderhalve dag gelezen en heb meer dan genoten van Eiland in bloei.

Wat heeft Sarah Jio de verhaallijnen goed opgebouwd en wat een prachtige climax. De dagboekfragmenten van Esther vond ik prachtig en overtuigend geschreven. Wat een leven zeg!

Ik dacht dat ik een typische feelgoodroman onder ogen had maar het is echt meer dan dat. Er zit zo’n mooi verhaal in dat ik na het lezen echt even heb stil gezeten. Ik ga deze auteur zeker in de gaten houden. Eiland in bloei staat hoog in mijn favorieten in het genre feelgood.

Ik ben echt enthousiast over dit boek! Een aanbeveling voor iedereen die nog op zoek is naar een goed feelgoodroman.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten