Eens gegeven

Recensie Eens gegeven, Charlotte de Monchy

Net als Enkeltje Ierland is Eens gegeven een leuk, vlot geschreven boek!

Eens gegeven

| auteur: Charlotte de Monchy | uitgeverij: Boekerij | paperback en E-book | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Eens gegeven

Inhoud

Feline is op de eerste bladzijde van Eens gegeven al ruim 2 uur onderweg om het verjaardagskado voor de vrouw van haar baas op te halen, dat hij via Marktplaats heeft gekocht. Ze werkt bij de Amsterdamsche Veiling, maar heeft de pech dat de zoon van haar baas, alle interessante projecten krijgt. Eigenlijk is ze taxateur, maar tot nu toe heeft ze nog geen klus mogen doen die interessant op haar cv zou staan. Net op het moment dat ze haar gammele auto parkeert voor het grote huis, waar ze volgens de navigatie op haar telefoon zou moeten zijn, hoort ze de piep die aangeeft dat haar batterij leeg is. Ook dat nog! En daar blijft het niet bij, want het is inmiddels ook gaan sneeuwen…

Gelukkig brandt er wel licht in het huis, ze is hier niet voor niks naar toe gereden. Als ze aangebeld heeft en de deur open wordt gedaan door een wel hele leuke mannelijke verschijning, die haar ook nog binnen uitnodigt, is ze haar aarzeling snel vergeten. Teun blijkt bij een Londense bank te werken. Hij probeert het huis en de spullen van zijn net overleden oudtante te verkopen. Als grapje krijgt Feline uiteindelijk niet alleen het boek waar ze voor kwam mee, maar ook een schilderij van een zigeunerjongen.

Die krijgt een mooi plekje in de centrale hal van het voormalig hotel, waar ze met haar huisgenoten antikraak woont. Er mankeert van alles aan, maar zowel de huisbaas als de bewoners hebben geen geld om het vervallen gebouw op te knappen.

Niet lang na de ontmoeting met Teun wordt Feline weer bij haar baas geroepen. Ze is al aan het bedenken welk rotklusje hij haar nu weer zal laten doen. Tot haar grote verbazing krijgt ze haar eerste echte project!

Persoonlijke Leeservaring

Inge (34): Eens gegeven hangt wel aan heel veel toevalligheden en eigenlijk totaal ongeloofwaardige situaties aan elkaar, maar ik heb het toch met heel veel plezier gelezen! Al had het er wat mij betreft ook iets minder dik bovenop mogen liggen. Charlotte de Monchy schrijft alsof je zelf onderdeel van het verhaal uitmaakt, het leek wel alsof ik een huisgenoot van Feline was.

Tijdens het lezen had ik regelmatig het idee dat ik de boekvorm van een combinatie van de tv-programma’s Tussen kunst en kitsch en Verbouw ons huis tot droomhuis, met een kleine toevoeging van een reisprogramma in handen had. Dat vond ik een leuke ervaring. Af en toe moest ik ook wel denken aan de Vijftig tinten serie, hoewel er in Eens gegeven bijna geen spannende seksscènes staan. Ook leuk dat je merkt dat het een recent boek is van een Nederlandse schrijfster. Hoewel ze nu met haar gezin op Bali woont, ik zou zeggen “goede bestemming voor het volgende boek!”, bijvoorbeeld door de rol van bloggen in het verhaal.

Net als Enkeltje Ierland is Eens gegeven een leuk, vlot geschreven boek. Ik kijk alweer uit naar het volgende verhaal van Charlotte de Monchy!

Ik ben me nog steeds aan het afvragen wat ik zou doen als ik in Felines schoenen zou staan!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten