Een zomer in Butternut

Recensie Een zomer in Butternut, Mary McNear

Een zomer in Butternut: Een heerlijke feelgoodroman over liefde, dromen en nieuwe kansen.

Een zomer in Butternut

| auteur: Mary McNear | uitgeverij: Boekerij | paperback en E-book | recensent: Fany Van Hemelen |

Recensie Een zomer in Butternut

Inhoud

Daisy gaat tijdens de zomervakantie haar mama, Caroline, helpen in haar koffieshop. Jaren geleden gingen haar vader, Jack, en moeder uit elkaar. In het idyllische plaatsje Butternut ging haar leven verder. Jack verdween en haar mama werd de enige in Daisy’s leven. Daisy studeert maar komt tijdens de drukke vakantieperiode een handje toesteken. Het boek start met een teleurstelling. Daisy heeft, zonder dat haar mama dit weet, terug contact met Jack en had een ontmoeting met haar beide ouders geregeld. Jack zit ongeduldig op haar en zijn ex-vrouw te wachten, maar Daisy krijgt motorpech.

Als Daisy in de garage Will leert kennen, weet ze nog niet dat deze ontmoeting haar leven gaat veranderen. Will is namelijk in alles het tegenovergestelde van Daisy maar toch trekken ze elkaar aan. Na de mislukte afspraak krijgt Caroline een tijdje later de schrik van haar leven. Jack, haar onbetrouwbare ex-man, verblijft in Butternut en gaat hier een huis verbouwen. Hij blijft dus niet enkel bij zijn dochter in de buurt maar ook bij haar. Jack wil blijkbaar de plooien tussen hen gladstrijken maar zij heeft belangrijkere dingen aan haar hoofd. Ze heeft geld nodig en ze verwacht het ergste.

Haar dochter Daisy wil ze haar problemen besparen en ze heeft al toekomstplannen voor haar. Als ook deze in duigen lijken te vallen, blijft Caroline ontredderd achter. Daisy ontdekt dat in haar leven misschien toch wel dingen ontbreken of anders kunnen. Om gelukkig te worden moeten moeder en dochter hun principes opzij zetten en met een nieuwe blik naar het leven kijken. Dan zijn sommige dingen misschien anders dan ze lijken. Een zomer in Butternut is een heerlijke feelgoodroman over het leven en de onverwachte uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Persoonlijke Leeservaring

Fany: Wat een hartverwarmend boek is dit! Het is een heerlijk verhaal over de liefde die niet altijd over rozen gaat. Toch gaat het niet alleen hierover maar meer nog over dromen en gemiste kansen. In dit charmante verhaal ontdekt iedereen dat het leven wel eens anders kan lopen dan verwacht maar daarom niet minder mooi kan zijn.

Dit is deel twee in een reeks en na dit boek dacht ik enkel dat ik de andere delen ook wil lezen. Voor wie, net zoals ik Engels leest, kan je alle vijf de delen al ontdekken.

De schrijfster neemt je mee in de wereld van haar hoofdpersonages en vertelt vol humor, een tikje drama en veel liefde over hun ervaringen. Na Een zomer in Butternut wil ik nog veel meer over de karakters en hun leven te weten komen en zalig wegdromen!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten