een vloek en een zucht

Recensie Een vloek en een zucht, Youp van ‘t Hek

Een vloek en een zucht is de papieren versie van de oudejaarsconference van 2017

een vloek en een zucht

| auteur: Youp van ‘t Hek | uitgeverij: Thomasrap | hardcover en E-book | recensent: Wendy van den Berg |

Recensie Een vloek en een zucht

Inhoud

De oudejaarsconference, Een vloek en een zucht, van Youp van ’t Hek speelt zich af in een café in Amsterdam. De Zanzibar. Het café gaat bijna failliet maar de stamgasten blijven trouw komen. Elke avond weer. Zo ook Youp zelf. Na een show wil hij graag nog even naar het cafeetje toe om de avond af te sluiten. De stamgasten zijn schele Henk, rooie Henk en Godelieve. De barkeeper, de Stille.

Er komen erg veel dingen naar voren, sommige items staat hij iets langer bij stil bijvoorbeeld dat de mannen in 2017 erg slecht gevoetbald hadden en de vrouwen juist erg goed. Items als zwarte piet daar besteed hij maar één enkele zin aan. Zo wordt alles een beetje afgewisseld met zijn gesprekspartners van de stamkroeg.

Zoals hij het met de tv-uitzending allemaal heeft verteld op het podium, zo staat het ook letterlijk in het boek. Het is afgewisseld met vele foto’s die gemaakt zijn in de aanloop naar de tv-uitzending. Vanaf het moment van schrijven, try-outs doen tot na de show.

Persoonlijke Leeservaring

Wendy: Een vloek en een zucht is echt hilarisch. De uitzending op tv had ik al gezien en tijdens het lezen hoorde ik het hem in mijn hoofd hardop zeggen. Heerlijk was dat. Tijdens de show zelf krijg je niet alles compleet mee, soms door de versnellingen die hij maakt, en ook afleiding door het lachen. Dat je dan later alles zo terug kunt lezen in een boek is een mooi gegeven.

De foto’s maken het helemaal compleet. Bob Bronshoff heeft mooie plaatjes weten te maken en achter in het boek kan je terugvinden waar de foto gemaakt is en wie er op staan.

Ik heb enorm gelachen door dit boek en ik ga het zeker nog een keer lezen, want er staat heel veel humor in én het is ook een bijzonder naslagwerk van hoe 2017 was.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten