Een jaar na Milo

Recensie Een jaar na Milo, Olga van der Meer

Een jaar na Milo is een heerlijk feelgood roman waarbij vergeving en vriendschap de kernwoorden zijn voor heerlijke leesmomenten.

Een jaar na Milo

| auteur: Olga van der Meer | uitgeverij: Zomer en Keuning | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Een jaar na Milo

Inhoud

Janine is haar man verloren. Milo is net 40 jaar geworden en helaas is hun huwelijk kinderloos gebleven. Gelukkig heeft ze haar vriendinnen, Claudine, de eeuwige vrijgezel en Violet, net weer verliefd op de liefste man ter wereld. Haar vader woont alleen, sinds het overlijden van haar moeder een aantal jaar geleden, maar ze bellen wel geregeld. Helaas woont hij niet in de buurt. Haar buren komen geregeld eten brengen en haar vriendinnen van de leesclub proberen haar te steunen waar ze kunnen.

Op een dag  besluit ze in Milo zijn telefoon te kijken. Wat schetst haar verbazing? Milo blijkt een relatie met een andere vrouw gehad te hebben en heeft zelfs een zoon met haar. De wereld van Janine stort in. Zij konden geen kinderen krijgen, door haar, en nu heeft Milo een kind!

Desondanks probeert ze de schijn op te houden en haar leven verder op te pakken. Ze is ondertussen weer aan het werk en ziet geregeld haar vriendinnen. Dan besluit ze de minnares van Milo op te zoeken. Nadat ze haar eerst in het winkelcentrum heeft gezien, besluit ze naar haar huis te gaan. Isabella schrikt als ze Janine ziet maar nodigt haar uit om binnen te komen. Hoe zou Janine reageren op Milo’s zoon, Boy?

Na verloop van tijd spreekt ze Isabella steeds vaker en worden ze vriendinnen. De broer van Isabella, Arno, is verbaasd over hun relatie. Langzaam aan laat Janine haar oude leven los. Ze besluit zelfs alleen op vakantie te gaan. Heeft ze de laatste jaren wel echt gehouden van Milo? Nadat ze thuis komt, blijkt ze steeds meer gevoelens voor een man te krijgen. Zal het Janine lukken om weer te kunnen genieten van het leven?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (40): Wat een leuk boek is dit zeg! Ik kende de boeken van Olga van der Meer nog niet maar ze heeft een heerlijke, makkelijk lezende schrijfwijze.

Het leven van de vriendinnen wordt goed neergezet. Het had zomaar mijn leven kunnen zijn. Het verhaal is gebaseerd op veel emoties, verdriet, liefde, vergiffenis en eerlijkheid.

Elk hoofdstuk begint met een nieuwe maand. Het boek start met september en eindigt met augustus. Het vertelt een jaar na de dood van Milo wat dit boek een extra dimensie geeft. Je leest echt een jaar en wat er allemaal in gebeurt.

Voor wie houdt van een leuke roman met een onderliggende boodschap, is een jaar na Milo echt een aanrader. Het leest makkelijk weg en je kan het prima even wegleggen. Heerlijk voor bij de kachel of op de bank met een glaasje wijn.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten