Echo

Recensie Echo, Tamara Geraeds

Echo is een thriller met een zeer schokkend thema dat je nog dagenlang bezighoudt!

Echo

| auteur: Tamara Geraeds| uitgeverij: Kabook | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Echo

Inhoud

In deel 1 ontmoeten we de jonge Sara. Ze heeft nog nooit iemand ontmoet en is het huis nog nooit uit geweest. Dag in dag uit werkt ze in huis met nauwelijks eten, waardering en liefde. Stelselmatig wordt zij zowel lichamelijk als geestelijk mishandeld.

Quote: “Het was alsof een vreemd wezen haar aanstaarde. Een eng wezen, met hoekige armen en benen zo dun als de takken van de boom in de tuin van de buren.”

Als het haar op een dag, na jaren gevangenschap, lukt het huis uit te vluchten gaat ze de wijde wereld in, haar vrije leven tegemoet. Ze ontmoet al snel de bakker, Ed, waarmee ze denkt een beter leven op te bouwen. Maar ook hij maakt misbruik van de kwetsbare Sara. Als Sara op een dag uiteindelijk bij hem vertrekt vind ze bij toeval een huis dat ze zichzelf toe-eigent. Ook hier stelt haar naïviteit haar voor keuzes.

In het tweede deel is Sara een volwassen, alleenstaande moeder van 5 dochters in de leeftijd van 11 tot bijna 1 jaar. Helaas heeft het verleden haar toch ingehaald. Alle 5 haar dochter worden stelselmatig mishandeld en misbruikt door Sara. De oudste dochter, Maria beschermt haar zusjes waar ze maar kan. Als op een dag Maria mee moet naar een begrafenis ontmoet ze, bij toeval, mensen die de toekomst van iedereen zullen gaan veranderen.

Zullen de dochters van Sara uiteindelijk een betere toekomst tegemoet gaan?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Echo was voor mij de eerste ervaring met de boeken van Tamara Geraeds. Maar wat heeft zij mij weten te pakken met dit boek! Elk vrij leesmoment werd ik getrokken naar het boek. Vanaf bladzijde 1 werd ik in de greep gehouden en met momenten stond het kippenvel mij op de armen en de tranen in mijn ogen. Wat een verschrikkelijk thema, kindermishandeling, heeft zij gekozen voor dit boek. Zo mensonterend en zo reëel beschrijft Tamara de gebeurtenissen. En toch weet Sara zich staande te houden in haar leefwereld.

Tamara Gerards weet mij in het tweede deel nog meer te schokken met haar gedetailleerde schrijnende omgang die Sara hanteert bij haar 5 dochters.

Echo is zeker geen boek voor op je nachtkastje. Het is een boek dat nog lang na siddert gezien de vreselijke mishandelingenHoe is het mogelijk dat dit gebeurt zonder dat de omgeving het opmerkt? Waar haalt Sara haar kracht vandaan als jong meisje? Hoe komt het toch zo ver dat Sara haar kinderen meesleurt in haar verleden? Vragen die mij nog dagen in de ban hebben gehouden.

Dit zegt genoeg over dit prachtig geschreven boek. Chapeau voor Tamara Geraerds!

Het boek Echo wordt pas medio april 2017 verwacht. Wel mogen we namens de uitgeverij al een winactie organiseren en zodra het boek wordt gepubliceerd, de winnaar blij maken met een exemplaar in de brievenbus. 😉 Ben jij onder de indruk van deze thriller of ken je iemand die hier helemaal enthousiast van zou worden? Doe gerust mee! 

Winactie Echo gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie loopt langer dan normaal, gezien de winnaar pas in april wordt verrast met een exemplaar. Zolang de winactie niet is ‘gesloten’, kan je deelnemen! De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter. (Laat dit even weten in je reactie.)
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie van de thriller Echo en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten