Duw me weg, houd me vast

Recensie Duw me weg, houd me vast, Vanessa Garden

Duw me weg, houd me vast is een Youg Adult met een verrassend plot.

Duw me weg, houd me vast

| auteur: Vanessa Garden | uitgeverij: Dutch Venture Publishing | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Duw me weg, houd me vast

Inhoud

De 17-jarige Ruby Milton werkt in een cafe annex boekhandel Tea’n Tale in het kleine plaatsje Donny Val, wanneer haar baas haar vertelt dat ze naar huis moet komen. Hij wil niet vertellen waarom maar eenmaal thuis blijkt haar moeder zelfmoord gepleegd te hebben. Samen met haar vader en 2-jarig broertje Jay blijven ze verbouwereerd achter.

Vol verdriet gaat het leven verder. Haar alcoholistische vader zoekt zijn heil in de drank en Ruby neemt de zorg van Jay op zich. Maar wie was die jongen die ze zag op haar werk? Ze heeft geen tijd om er echt aandacht te besteden want thuis is ze hard nodig. De buurvrouw komt geregeld om de hoek kijken en helpt waar ze kan.

Toch ontmoeten ze elkaar weer en blijkt de jonge muzikant Byron te heten. Samen met haar vrienden bezoekt ze een optreden. Ze is verliefd maar vraagt zich af of dit wederzijds is, als ze Byron met al die meiden ziet omgaan? Byron is een bijzondere jongen die zich niet de wet laat voorschrijven.

Thuis komt de buurvrouw steeds vaker langs en de liefde tussen haar vader en de buurvrouw lijkt onomkeerbaar. Kan zij vader helpen met zijn drankprobleem?

Wanneer Byron terug naar huis gaat, besluit ze achter hem aan te gaan. Welk onbesproken geheim draagt Byron met zich mee? Als ze zijn huis gevonden heeft, komt ze achter de daadwerkelijke reden van zijn gedrag. Hoe kan ze met deze situatie omgaan? Waarom kon Byron haar niet in vertrouwen nemen?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (41): Duw me weg, houd me vast begint sterk en trok mij gelijk in het boek. Zo jong en dan je moeder al verliezen! Verschrikkelijk toch? De thuissituatie van Ruby is moeilijk met een alcoholistische vader en een jong broertje maar ze weet zich staande te houden.

Naarmate het verhaal vorderde, kon het mijn aandacht minder goed vasthouden. Het verhaal werd er één zoals ik al vaker gelezen had en het was niet uitdagend. Toch was het plot er één die ik prachtig en heftig vond. Dit maakte voor mij veel goed. Daarnaast is de schrijfstijl fijn en is niet lastig met lange zinnen of moeilijke woorden.

Vanessa Garden heeft met dit boek een echte YA geschreven die menig jongere zal aanspreken. Ik denk dat het boek een leuk boek kan zijn voor in de vakantie. Het is geen hoogvlieger maar zeker niet slecht. 

 

Winactie Duw me weg, houd me vast

Regels voor deelname:

(LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)

  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten