Duivelsdal

Recensie Duivelsdal, Ulrika Rolfsdotter | Thriller

Duivelsdal, het eerste deel van de Annie Ljung serie heeft me aangenaam verrast. Het plot is origineel, de schrijfstijl prettig vlot en het verhaal boeit tot de laatste pagina.

Recensie Duivelsdal Ulrika Rolfsdotter

| auteur: Ulrika Rolfsdotter | uitgeverij: AMBO|Anthos | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Duivelsdal

Ulrika Rolfsdotter is een in Zweden wonende sociaal werker en cognitief therapeut en woont met haar twee kinderen in Gävle. Duivelsdal, is het eerste deel van een serie met Annie Ljung in de hoofdrol. Deze thriller is met lovende kritieken in Zweden ontvangen.

Persoonlijke Leeservaring

Barbara(44): Tijdens het lezen van Duivelsdal raakte ik vanaf het begin enthousiast. Dat het boek start met een winterstafereel en ik dit lees terwijl de mussen van het dak vallen deert totaal niet. De schrijfstijl is vlot, het verhaal direct boeiend en de hoofdstukken vliegen dan ook om. Het plot is niet ver voor het einde duidelijk en origineel bedacht en uitgewerkt.

Annie Ljung is sociaal werker (en niet zoals vaak een rechercheur in een thriller) hetgeen een interessante invalshoek geeft aan het verhaal. Je gaat mee in haar gedachtenwereld en het geheel is zo geschreven alsof het daadwerkelijk zo gebeurd zou kunnen zijn, waardoor het natuurlijk aanvoelt. De emoties zijn goed verwerkt, de personages van betekenis zijn voldoende uitgewerkt en toch blijft er genoeg te raden over.

Het feit dat Duivelsdal een vervolg krijgt met opnieuw Annie Ljung in de hoofdrol doet me afvragen hoe ze in een nieuwe verhaallijn verwikkelt zal raken. Dit deel heeft geen open eind, dus het kan alle kanten op.

Duivelsdag, het eerste deel van de Annie Ljung serie heeft me aangenaam verrast. Het plot is origineel, de schrijfstijl prettig vlot en het verhaal boeit tot de laatste pagina.

Inhoud

Het lezen van de achterzijde van het boek geeft geen onnodige details weg over de inhoud van de verdere verhaallijn en kan gerust worden gelezen om een eerste indruk over het boek op te doen.

De tekst zoals op de achterzijde van het boek vermeld:

Een moeizame terugkeer

Sneeuw valt op de voorruit van de auto terwijl sociaal werker Annie Ljung naar het noorden van Zweden rijdt, naar het kleine dorp Lockne. Ze heeft enkele dagen vrijgenomen om op bezoek te gaan bij haar zieke moeder. Annie kijkt er niet naar uit, een litteken in haar nek is een dagelijkse herinnering aan de reden waarom ze ooit het dorp uit is gevlucht.

Een plotselinge verdwijning

Wanneer haar zeventienjarige nicht Saga verdwijnt, besluit Annie langer te blijven om te helpen met de zoektocht. De politie lijkt op een dood spoor te zitten en Annie gaat zelf op onderzoek uit. Al snel ontdekt ze dat Saga niet het perfecte meisje is, zoals iedereen dacht. Dan wordt er een ander meisje gevonden in een drugscoma, en begrijpt Annie dat de antwoorden op haar vragen nog veel sinisterder zijn dan ze had durven vermoeden…

In dit dorp heeft iedereen geheimen

Ga jij na het lezen van deze recensie dit boek lezen?


Mocht je het boek XXX willen aanschaffen overweeg dat dan via onderstaande link:

Indien je Duivelsdal via deze link aanschaft krijgt Onlybyme hiervoor een klein bedrag. Voor jou als koper zijn er geen extra kosten van toepassing.

Bewaar deze pin voor later:

Duivelsdal Ulrika Rolfsdotter

Je kan Onlybyme vinden op PinterestFacebookInstagramTwitter en Bloglovin’.
Leuk als je deze website gaat volgen!

Recent verschenen recensies:

Het café aan de kust, Tina van Dijk | Feelgoodroman

Recensie Zwart land, Noortje Brink | Thriller

Leven met lef, Petra Baks | autobiografisch verhaal

Recensie Ciao Bella, Linda van Rijn | Thriller

Recensie Verraderlijk spel, Nadine Barroso | Thriller (aanrader!)

Recensie De laatste vrouw, Chantal van Mierlo | Thriller

Recensie Vertrouwen of verliezen, Wendy Brokers | Roman

Recensie De uitdaging, Marit Vanström | Thriller

Geboortelot Anita Larkens | Historische roman

De verloren jongen, Chantal van Mierlo

Het kamermeisje, Nina Prose

Is het al zeven uur?, Margot C. Pol

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten