De duistere voorspelling

Recensie De duistere voorspelling, Rick Riordan

De duistere voorspelling is het tweede deel in de serie De beproevingen van Apollo.

Inge: ‘De schrijfstijl van Rick Riordan zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit en dat je er regelmatig af rolt van het lachen.’

duistere voorspelling

| auteur: Rick Riordan | uitgeverij: Van Goor | paperback en e-book | recensent:  Inge Hogevonder |

Recensie De duistere voorspelling

Inhoud

De duistere voorspelling is het tweede deel in de serie De beproevingen van Apollo. De Griekse god Apollo is door zijn vader Zeus verbannen naar de aarde. Hij is sterfelijk geworden als een tiener met de naam Lester Papadopoulos. Hij is al zijn krachten kwijt. De enige manier om zijn plek op de Olympus terug te krijgen is door de oude orakels veilig te stellen.

Lees ook onze recensie van deel 1: Recensie Het verborgen orakel, Rick Riordan

In dit tweede deel gaat Apollo verder op pad op zoek naar het tweede orakel. Hij moet de grot van Trophonios vinden, het gevaarlijkste orakel allertijden. Hierbij krijgt hij hulp van zijn vrienden Leo Valdez en Calypso.

Eenmaal aangekomen in Indiana blijkt het orakel vinden niet het enige probleem. Ze worden wederom dwarsgezeten door het Triumviraat. Ditmaal door het tweede lid, een keizer met grootste plannen. Hij heeft een meisje ontvoerd, de dochter van twee oud jageressen. Ook lijkt hij verschillende dieren te ontvoeren. Apollo moet eerst al deze problemen oplossen voordat hij het orakel kan veilig stellen.

Tijdens deze missie maakt hij nieuwe vrienden en krijgt hij hulp uit onverwachte hoek. Lukt het hem om het meisje terug te krijgen? Is het mogelijk om deze keizer uit te schakelen? Kan hij het orakel veilig stellen? En welke onverwachte banden blijkt Apollo te hebben met zowel het meisje als de keizer?

Persoonlijke Leeservaring

Inge H:

Dit tweede deel overtreft naar mijn idee het eerste deel. De schrijfstijl van Rick Riordan zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit en dat je er regelmatig af rolt van het lachen.

Het verhaal zit vanaf het begin tot het einde vol met onverwachte wendingen en het blijft spannend. Iedere keer werd ik weer verbaasd door de vindingrijkheid van de schrijver. Hij weet een heel spannend actie avontuur te schrijven, dat niet alleen de jonge lezers maar ook de oudere lezers vast weet te houden.

Ik heb vooral genoten van de humor in het boek. Met een grote lach op mijn gezicht ben ik door dit boek gevlogen. De gedachtegang en de ontwikkeling van Apollo is erg goed neergezet. Waar hij in het eerste deel nog echt als een god denkt en zich vaak beter voelt dan de anderen, kun je merken dat hij zich in dit deel ontwikkeld. Apollo ontdekt dat hij gevoelens heeft en zichzelf niet altijd meer op de eerste plaats zet.

Verder vond ik het leuk dat er nieuwe personages toe worden gevoegd aan het verhaal. Zo blijven de banden tussen alle personages interessant. Hierbij is het erg leuk voor degenen die andere series van Rick Riordan hebben gelezen dat hij ervoor kiest om personages uit die series in deze serie te verweven.

Het verhaal eindigt met een nieuwe opdracht voor Apollo. Ik ben dan ook benieuwd wat er in het volgende deel zal gaan gebeuren. Achterin het boek staat nog een verklarende woordenlijst. Deze vond ik een goede toevoeging want op deze manier kun je je kennis over de Griekse goden en wezens nog even opfrissen.

Aanrader

De duistere voorspelling is een aanrader voor jong en oud en de beproevingen van Apollo serie kan ik dan ook aan iedereen aanbevelen. Het zijn ook leuke boeken om als ouder samen te lezen met tienerzoon of -dochter zodat beiden kunnen genieten van de spannende en grappige avonturen van Apollo en zijn vrienden.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten